Jsem v Javě úplný začátečník a rád bych věděl, co mi doporučíte pro tvorbu GUI v NetBeans. Četl jsem, že AWT je zastaralé, prvky Swing se mně vzhledově hnusí. Mám z C++ zkušenosti s QT, ale nikde jsem nenašel návod, jak integrovat QT(Jambi) do NetBeans. Díky za každou radu.
Fórum › Java
GUI v Javě
No výchozí styl Metal je fakt hnus. A z nějakého mě neznámého důvodu i ten windowsový styl vypadá a chová se nějak divně - jako by si Swing ty GUI prvky implementoval sám, místo toho, aby použil nativní.
Naštěstí existují pro swing styly, které vypadají poměrně k světu. A další možnost je použít SWT http://www.eclipse.org/swt/, které používá třeba Eclipse a díky tomu vypadá a používá se hezky.
No je divný, že já mam vychozí SystemLookAndFeel. Nevím proč a vůbec mě to teda nevadí :). Každopádně když se používá SystemLookAndFeel, tak JVM používa nativní.
CrossPlatformLookAndFeel (Metal) si implementuje java asi sama, a je fakt hnusny :)
No právě že až tak úplně nativní nejsou. Tuhle se mi podařilo pustit na windows styl Mac OS X, fungovalo to sice jen napůl, ale je vidět, že to prostě částečně implementuje znova. A i ten windows styl je prostě takovej divnej, viz třeba menu, dialog na otevření souboru, fonty (ale z javy 5 na 6 se to zlepšilo).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Test GUI v Jave s pouzitim fest — založil Petr
E-OBCHOD v Javě — založil Jan Daliba
Pomoc v Javě — založil Já
Singleton v jave — založil sleepy
Moderátoři diskuze