Dobrý den , potřeboval bych pomoct s formulářem , mám v formuláři na výběr Sonny Ericsson a Nokia a tredka bych potřeboval pomoct jak udělat aby když zatrhnu třeba Sony Ericsson tak by se mi v tabulce objevil nový řádek s vávěrem modelu ( W810i , K310i,...) Děkuji mockrát
Fórum › PHP
Forumulář - Objevení nového řádku po splnění podmínky
Pokud chceš, aby se to objevilo hned po zaškrtnutí (ne až po odeslání fomruláře), tak je to spíš záležitost javascriptu. Stačí napsat JS funkci, která zkontroluje stav checkboxu a podle toho jestli je zaškrtnutý nebo ne, zobrazí/skryje ten input. Tuto funkci zavěsíš na událost onclick toho checkboxu.
Se učit, se učit, se učit
http://programujte.com/?rubrika=296-webdesign&sekce=175-javascript
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/
tak jsem si to udělal takto :
echo '
<script type="text/javascript">
function pridejInput() {
document.getElementById("odpovedi").innerHTML += "<tr><td><b>Model :</b></td><td><select name=\"modelmobilu \"><option></option><option>W810i</option><option>K310i</option></select></td></tr> ";
}
</script>
';
echo "<tr>\n";
echo "<div id='odpovedi'>";
echo "<tr><td><b>Mobil :</b></td><td><select name='druhmobilu'>
<option></option>
<option>Nokia</option>
<option onClick='pridejInput();return false;'>Sony Ericsson</option>
</select>";
echo "</td></tr>\n";
echo "</div>";
ale nevím proč mi to furt napíše nahoru do tabulky , když to mám tam kde chci aby se to objevilo :(
EDIT : a ještě když dám odeslat data do tabulky tak se mi to modelmobilu tam nedá :(
a co tak pridat div a ktomu CSS class ?
1. Příjde mi trochu zbytečné všechen ten html kód spolu se skriptem vypisovat pomocí echa, php tady v podstatě nemá co dělat, nechal bych ho tedy stranou...
2. Tvoje funkce bude přidávat ten kus kódu pokaždé když uživatel klikne na onu položku, myslím, že to nechceš...
3. Udělej si v tom formuláři prázdný div, který bude měnit svůj obsah v závislosti na tom, na kterou položku ze selectu se klikne, příjde mi to logičtější, než manipulovat s tím co už tam máš a přidávat k tomu něco...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak byste řěšili přidání nového řádku s inputy — založil tommassino
Forumulár — založil zelenac1
PHP - po splnení podmienok — založil Ronaldo
Vypsání řádků od jednoho specifického řádku — založil Jackoob
Podmínky — založil martin