Ahoj, pracuju na systému, kde se mi obsah webu načte dle domény. Všechny weby mají společné PHP scripty, ale řeším co bude méně náročné, mít data všech webů v jedné mysql, nebo pro každý web samostatnou databázi. Děkuji
Fórum › PHP
Zátěž MySQL
z_moravec napsal:
IMHO je lepší pro každý web separátní db. Bude např. jednodušší záloha, na výkon by to vliv mít nemělo.
zalezi aj od toho kolko dat bude pre kazdu domenu, a kolko dat to bude spolu tvorit... pri zalohovani vacsinou zalohujes kompletne celu db... jednoduchsie riesenie vidim v jednej spolocnej db
To marioff : To záleží, někdy je užitečné zálohovat každý projekt zvlášť, navíc u různých projektů může být různá frekvence záloha, atd. Určitě je jednodušší zálohovat víc db než vybírat jednotlivé tabulky z db, která má třeba 5000 tabulek.
To z_moravec : jj... niekedy je to uzitocne.. ak bude vykonavatelom aplikacie v podstate jeden kod pre vsetky domeny, tak si myslim ze vsetky budu mat rovnake frekvencie vsetkeho, teda aj zalohovania :).....
teda predpokladam vacsi vykon s jednou db...
ale predpokladam ze nebude mat 5000 tabuliek v jednej db... :D to by bol samokill :D
já jsem pro každý projekt = vlastní db.
v pripade ze dane "projekty" bude nutne spravovat dalsim kodom (napr. automaticky import, export, zalohovanie a pod..) pomocou dajme tomu crona, a vsetko bude rozdelene vo vacsom mnozstve po db s napr. 5000 polozkami..., tak dakujem pekne ...(+ potom nechcem ani vediet kde bude ukladat k nim hesla), a nedajboze to robit niekolko razy cez den...
+
cca pred mesiacom som presne tento pripad testoval na P3 800Mhz, 256 RAM, 5400-ot disk a soft. Debian, Apache2,PHP5,Mysql5.. v prvom pripade 1 db - 20 tab - 1000 zaznamov v kazdej, druhy pripad 5 db - 4 tab - 1000 v kazdej.. podarilo sa mi ho uhnat 5 pocitacmi z generovanim "uzivatelov" (kazdy chcel ine data) .. vysledok bol taky ze v prvom pripade som mal odpovede o nieco skor spracovane v priemere... ale nie o moc.. skor by sa to prejavilo na silnejsom stroji s vacsim mnozstvom poziadaviek... skoda ze nemam presne data momentalne.. :(
(uvedomujem si ze to nebolo moc spravne vyriesene, skor malo byt v prvom pripade 1 db - 4 tab - 5000 zaznamov... ale zatial nemam moznost opakovat test)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Mysql list pridanie policka input zapis do mysql — založil Rastislav
C++ a MySQL — založil yxcvb
Moderátoři diskuze