Mám problém: dokončuji učebnici základů objektově orientovaného programování v Javě, která by měla vyjít na podzim. Sháním někoho, kdo ještě neumí moc programovat a chce se opravdu programování naučit. Někoho, kdo by byl ochoten věnovat část prázdnin studiu, průběžně číst vznikající text a upozorňovat mne na pasáže, které by nemusely být laickému čtenáři zcela pochopitelné. Nemohu mu za to slíbit víc, než jeden výtisk knihy až vyjde a zmínku s poděkováním v předmluvě. Na drunou stranu má dotyčný šanci se dozvědělt leccos z toho, co se ve škole běžně neučí.
Kniha je česko-anglická. Každý odstavec je v ní nejprve česky a pak anglicky, protože je určena k následné publickaci na stránkách firmy Sun, kde je prozatím prvních 9 kapitol. Česká mutace vyjde knižně, a proto chvátám, abych stihl začátek škoního roku.
Kniha by měla být čitelná pro zájemce tak od 12 let, ale určitě bude zajímavá i pro ty starší.
Dopředu ale upozorňuji, že učebnice přednáší trochu jiné programování, než to, které se učí na školách. Tam většinou učí klasické strukturované programování, i když většinou na objektově orientovaných jazycích. Bohužel, většina učitelů považuje práci s třídami za objektově orientované programování. Studenti se pak po příchodu do praxe musí leccos odnauči a leccos nového zase naučit.
Pokud by se tu našel nějaký dobrovolník, nebo pokud seženete zájemce mezi svými příbuznými a známými, budu vděčen.
Fórum › Java
Shnáním dobrovolníky, kteří se chtějí naučit OOP
Nevím jestli přesně splňuji požadavky pro neznalého programátora... Mám prečtenou učebnici Javy od Herouta, část Tutoriálu od Sunu a nějaké kapitoly z knihy "Java kuchařka programátora" + školní předměty z CVUT FEL (něco o programování, modelování a sw inženýrství). Nicméně bych řekl, že znám Javu spíš ze syntaktického hlediska. Ale vaše nabídka mě hodně zaujala. Četl jsem některé vaše příspěvky z konferencí a plánuju si pořídit vaše dvě publikace (Myslíme objektově.. a Navrhové vzory). Takže já bych vaší nabídku s radostí přijal.
//EDIT: kontakt viz profil... kdyztak muzu poslat i tel(v pripade zajmu)...
ja by som mal tiez zaujem... akurat by sa mi to hodilo kedze som si planoval, konecne sa naucit oop.. ak tak posli mail, rad si to precitam :), marioff (at) centrum (dot) sk
Ahoj, pokud nevadí, že nemám zkušenosti (žádné) s Javou, ale jen s C# a PHP (obojí v objektech), tak bych se rád také zúčastnil. Mail: t.Kej91@gmail.com
Zdravim,
nepokladam sa za zacinajuceho programatora, ale rad by som sa tiez zucastnil...
Chcel by som sa ale spytat ci to bude nieco na styl Myslime objektove... alebo preco potom vlastne tvorit este jednu publikaciu?
Ano, je to niečo na styl "Myslíme objektově...". A "prečo ešte jednu publikáciu"? Pretože jsem za těch 5 let od vydania "Myslíme objektově" zasa trochu pokročil v metodologii a hlavně pretože si text tohto inovovaného kurzu objednal Sun na svôj web, presnejšie na web NetBeans. A keď už text vznikal, prejavil ComputerPress zaujem o jeho vydanie.
Na rozdíl od "Myslíme objektově", které je psáno spíš pro vysokoškoláky a bystřejší středoškoláky, bude tato kniha psána pro řadové američany (takže velmi "blbuvzdorně") a české vydání pro děti od 12 let a jejich rodiče. Bude psána jako rozhovor mezi mnou a moji dcerou, takže by výklad mohl lépe "téci do hlavy".
Stránka, na níž je umístěno prvních 9 lekcí, je http://edu.netbeans.org/contrib/OOInJava/contents.html, ale další přísun testu jsem zastavil, protože jsem to zase trochu vylepšil. Teď se budu nejprve soustředit na text pro tištěnou publikaci a až kniha vyjde, doplním text na webu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Shnáním dobrovolníky, kteří se chtějí naučit OOP — založil rudyment
Hledáme dobrovolníky programátory a grafiky — založil MiCizek
Glitterarmy.cz - Odesíláme obálky lidem, kteří tě se*ou — založil Jirka
Hledáme programátory, kteří mají rádi výzvy. — založil Tomáš Matula
Moderátoři diskuze