Mam nadeklarovanou strukturu zamestnanci. Chci inicialozovat strukturu tak aby se jmenovala podle toho ci dostanu z cin.get(). proste "zamestnanci promenna". Vyzkousel jsem co me napadlo, ale uz skutecne netusim jak to jak to udelat. Thx fsem ;)
Fórum › C / C++
Z hodnoty promenne promenna :)
No ma to byt dobre k tomu, abych mohl vytvorit strukturu ktera se bude jemnovat podle obsahu nejake promenn :mno:
Jediné co mě napadlo je přistupovat pak k tomu takhle:
PROMENNA[jmeno];
kde jmeno by bylo string (char*) a PROMENNA nějaká hezká třída s přetíženym operatorem [], který by vracel tu danou promennou, která by jinak byla schovaná za nějakym indexem, jinak moc možností neni.
Vzpomínám si, že jsem taky kdysi chtěl pojmenovávat proměnné podle obsahu. Stačilo ale jen pochopit, že název proměnné slouží jen programátorovi a jen k orientaci v kódu. Při zpracování programu všechna jména zmizí a zůstanou jen adresy a data. Pokud bych chtěl při zpracovávání vypsat název dat, se kterými pracuji, pravděpodobně bych musel pracovat se strukturou, kde by jednou datovou položkou byl řetězec se jménem struktury. Omlouvám se všem OOP programátorům za laické vyjadřování, ale snažím se psát srozumitelně :cz:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Obsah proměnné je proměnná — založil jabupe
Proměnná v názvu proměnné — založil soudruh
Promenna z promenne string — založil Python
Promenna z Java Scriptu do promenne v PHP — založil Systém
Výběr proměnné podle hodnoty — založil Frenzy