Ma tu nekdo zkusenosti s komunikaci mezi procesorem Picaxe 08M a PC?
Nejde mi to porad propojit tak aby to fungovalo spravne , budu rad za kazdou radu.
Fórum › Číslicová technika
Picaxe - RS232
no prevodnik urovni urcite mas.. pak je dulezity vhodny krystal a dobre nastavit deleni kmitoctu ..
propojeni je u asynchronniho rozhrani 2 datove vodice a jeden zemnici takze co tam zkazit moc neni..
da se taky hodit hyperterminal a spojit za prevodnikem rx s tx.. pak kdyz se neco posle na terminalu tak se to taky vrati zpet
No u Picaxe se krystal nepotrebuje , k PC se zapojuje zemnicim kablem a dvema dalsimi pripojenymi pres omezovaci odpory , je to podle schematu vyrobce ( manual je tady http://wtcs.ca/wiki/index.php?title=Image:Picaxe_manual_3.pdf&redirect=no - PICAXE MANUAL 3 - KAPITOLA Advanced Interfacing 2 - Serial Interfacing to a Computer
Navic jsem do nej zkousel pustit prikazy z PC pomoci Pythonu a ted mi nejde COM port :-(
by ses divil... je tam jen zminene napojeni pres MAX232 .. u toho opravdu krystal neni -- jenze aby to mohlo fungovat potrebujes pomerne presnej kmitocet... vnitrni RC oscilator jednocipu je prilis nestabilni na to aby se to dalo provozovat spolehlive
To KIIV : Aha a neni nekde schema zapojeni?
To john-smith : schema zapojeni ceho? max232 ma datovej list napriklad na datasheetcatalog.com,
inspirovat se da napriklad kdyz budes hledat klon JTAG ICE (naprikad tady je schema: http://www.scienceprog.com/wp-content/uploads/2006/11/jtag.pdf )
Ahoj , chtěl jsem se zeptat zdali je možné u PICAXE nastavit rozdílnou frekvenci výstupů
pokud budete chtít čistý obdélníkový výstup musíte propojit 2 vývody mezi sebou :
main:
high 0 low 4
pause 50
low 0 high 4
pause 50
goto main
potřeboval bych mezi pinama ,,0-4 100Hz a mezi pinama 1-2 150Hz´´
jde mi o to zdali se dají řídit výstupy pinů nezávisle
děkuji fantomas.blade@seznam.cz
Zdravím,
nemá tady někdo skušenosti s PICAXE-20M?
Konkretně bych potřeboval vědět, jak zapojit motory.
Když vývody motoru připojím na pin 0 a 1 a spustím tento program:
start:
high 0
low 1
pause 1000
high 1
low 0
pause 1000
goto start
tak by motor měl po sekundě měnit směr otáčení, leč nedělá nic.
Moc bych potřeboval radu, děkuji
Zdravim,
mám docela problém s příkazem button... Je to docela peklo, picka na tlačítko vůbec nereaguje... Prosím poraďte někdo jak na to... kuju ;)
Zdravim vsechny,
tusim, ze je to amaterska otazka, ale ja na to proste za zivyho boha nemuzu prijit... Je nejak mozne projit vstupni buffer serioveho rozhrani po bytech? Potrebuju zpracovat sekvenci delsi, nez se mi vejde do promennych. Zatim pouzivam jenom simulator a uprimne receno mi zacina jit trochu hlava kolem z toho, co to vlastne znamena "odeslat seriova data". Vzdycky jsem znal jenom oddeleni konkretnimi byty (treba CRLF), timeout, nebo urcity pocet bytu. Tady to mozna nejak vyplyva z konfigurace portu, ale fakt tomu nerozumim :(
Predstavoval bych si to tak, ze budu v cyklu volat serin ...,b0 a podle hodnoty v b0 "neco" delat - data, ktera me zajimaji nekam zapisovat a na CR nebo LF cyklus opustim.
Taky nechapu pri simulaci stav, kdy volam serin ...,b0,b1,b2, v simulatoru "poslu" treba "A","B" a ohlasi se mi chyba, ze data nestaci k naplneni promennych. CO se ale stane v realu? Uffff, diky za kazdou radu, uz z toho fakt sedivim.
To MYZA : Čip nemusí být zničený, ale takhle napřímo to připojit nemůžeš. Musíš třeba použít nějaký H-můstek. Např. pro 2 DC motory nebo 1 krokový ti třeba stačí L293D nebo SN754410. Pro přesné zapojení a funkci se podívej na datasheet onoho obvodu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Programování PICAXE — založil Kowalsky95
PICAXE - pomoc začátečníkovi — založil Pavel-H
PICAXE-08M a externí EEPROM — založil Anonymní uživatel
PICAXE - počítadlo - prosím o pomoc — založil Pavel-H
RS232 řetězec — založil Peter