Ahoj, potřeboval bych poradit s něčím v C#. Mám okno, v levé straně okna mám tři tlačítka a á potřebuju, aby se ovládací prvky pravé strany měnily podle toho, jaké tlačítko zmáčknu. Tuším, že to mám asi řešit panelem. Hledal jsem po internetu, ale nic jsem nenašel. Mohl by mi někdo poradit, jak to mám udělat?
Díky
Fórum › .NET
Pomoc s C#
Tady je jednoduchý příklad, jak třeba přidávat tlačítka do panelu.
void doplnFormular(string text) {
Button tlacitko = New Button(); // vytvoříme si tlačítko
tlacitko.Left = 10; // nastavíme velikost a umístění
tlacitko.Width = 50;
tlacitko.Top = 30;
tlacitko.Height = 23;
tlacitko.Text = text; // nastavíme text tlačítka
Panel1.Controls.Add(tlacitko) // přidáme tlačítko do panelu
}
- tento příklad je jen na ukázku, samozřejmě se bude různě měnit šířka, výška a vzdálenost od okraje. A ještě budeš muset přidat Handlery, aby Ti to vůbec něco dělalo.
To DragonBehemont : ještě drobná oprava, musí tam být
Button tlacitko = new Button();
Nakonec jsem na to šel takto
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
panel2.Visible = false;
panel1.Visible = true;
}
private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
panel1.Visible = false;
panel2.Visible = true;
}
To marpit : To je další možnost, že si vytvoříš několik panelů a potom je jen zobrazuješ a schováváš.
Jinak ten příklad, co jsem Ti posílal, tak tam ještě chybí na začátku té funkce:
Panel1.Controls.Clear();
Tohle Ti dá pryč všechny prvky, které Panel1 obsahuje, tím pádem tam můžeš vkládat nové prvky.
alebo pozri sem:
http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=13065-ako-navrhnut-takuto-winform-
využi tabControl...
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
panel2.Visible = false;
panel1.Visible = true;
}
private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
panel1.Visible = false;
panel2.Visible = true;
}
Myslel jsem si že je to dobré, ale mám problém. Panel1 a panel2 mám umístěné přesně na sobě a když chci vyvolat panel2, nic se nestane, okno zůstane prázdné. Jak to správit?
To marpit : Nejspíše máš nadefinováno, že panel2 je součástí panelu1, proto když schováš panel1, tak se Ti nic nezobrazí. Vyznáš se trochu ve zdrojáku? Potřebuješ přepsat část kódu, kde Ti Visual Studio přiřazuje panel2 do panelu1 a musíš ho přiřazit k formuláři.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pomoc.... nějaká chybka prosím pomoc - více v podrobném popisu — založil tkstudent
Pomoc, pomoc s úkolem (matice v Delphi) — založil maxikp
Moderátoři diskuze