Ahoj,
na systemu Windows Vista mam nainstalovane Easy PHP verze 3.1. Bohuzel nefunguje korektne - server apache neni mozne spustit (s touto chybou: Apache cannot be runned: another Web server uses the Web port or port is blocked by Firewall).
Prohledal jsem internet a zjistil, ze (presne podle zneni chyby) by problem mel byt bud v nastaveni Firewallu nebo v tom, ze na danem portu nasloucha jiny proces.
Firewall jsem vypl a zadny dalsi naslouchajici proces nenasel (port jsem zkousel i ruzne menit v konfiguracnim souboru).
EasyPHP presto vzdoruje!
Diky za pomoc, Taine
Fórum › PHP
EasyPHP
Skype... věčný problém. nejdřív zapni server, pak skype.
Tohle tema je hodne stary ale mam s EasyPHP problem. Nemuzu vymazat nastaveni a data z mysql. Potrebuju odstranit chybu error 500. Ale kdyz to odinstaluju a nainstaluju tak se 1. data z mysql nevymazala a 2. chyba porad je.
#7 Tomik
Data z mysql vymaž přes phpMyAdmin, ten by měl být součástí. Příp. po odinstalování smaž složku, ve které jsou uloženy data z mysql, asi to bude něco ve stylu c:/program files/easyphp.
Thomas Alva Edison
to samožřejmé není protože to šlo, do prazdné složky se můžu dostat bez problému a do neexistující to napíše error 404, a předtim to šlo taky normálně. Možná je to následek programu htpasswd.exe ve složce apache\bin
Škoda, že nedokážeš srozumitelně popsat problém, už to možná mohlo být vyřešené. Pokud chceš mít možnost procházet složky přes apache, tak nastav
Options +Indexes
Buď pro celý server v httpd.conf nebo pro jednotlivé složky pomocí .htaccess
Thomas Alva Edison
Takže srozumitelně popsat problém. Nainstaloval jsem EasyPHP a pak jsem vytvoril slozku admin ve slozce www. Potom jsem tam vytvořil soubor index.php a .htaccess. Pak jsem zkousel zaheslovat slozku pomoci .htaccess. To se nepovedlo protoze jsem mel nespravne heslo. Tak jsem pouzil program htpasswd.exe, ktery je ve slozce apache/bin. To se mi taky nepovedlo tak jsem soubor .htaccess smazal a od ty doby kdyz chci nacist index.php ve slozce admin to pise error 500. Doufam ze je to dostatecne srozumitelne.
A jak jsem rikal nepomohla ani reinstalace. Hledam data ktere se ukladaji mimo slozku EasyPHP v program files protoze po odinstalovani a vymazani slozky EasyPHP a znovu nainstalovani zustanou vsechny databaze a data v mysql.
#17 Tomik
Pěkné, proč jsi toto nenapsal hned do prvního příspěvku?
Důvodů proč to zlobí může být víc:
1) .htaccess v nadřazeném adresáři, tady je dobré zkontrolovat všechny adresáře až na úroveň DocumentRoot
2) Nastavení DirectoryIndex, zkontroluj že je tam i index.php
3) V té složce soubor .htaccess stále je, jen je skrytý. Doporučuju použít nějaký prohlížeč souborů, který zobrazuje i skryté soubory (např. TC)
Thomas Alva Edison
Tak 1. .htaccess neni v nadrazenem adresari
2. .htaccess nemuze byt skryty protoze jsem smazal celou slozkua vytvoril ji znovu
3. Nastaveni directory index je v poho slozka www neboli 127.0.0.1 funguje dobre a tam je index.php
Resp. ještě ti můžu poradit nainstalovat apache+php+mysql a nepoužívat tady tyto udělátka. Tak nad tím budeš mít kontrolu a nezabere ti to ani půlhodiny. Na netu je hromada velmi podrobných návodů.
Thomas Alva Edison
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze