Ahoj,
začínám s C++ dost vecí nechápu (je to muj první jazyk) takže bych vás chtel poprosit (především odborníky) jestly bste my neporadily s jakym jazykem zacit abych pak co nejlépe pochopil C++, vim že my tady budete psát ze sem bl**j ale moc mě C++ láká a už jsem taky pochopil ze se to bez predchozich sźnalosti z nejakeho jazyka (lehciho) neda hnedle naucit. Pokud se jedná o delphi tak my sem ani nemusite psat protože to má snad nejhorší IDE co jsem zazil a potom stoho nic nechapu . Kamarád my doporučil small basic ale to je spis klikani a vybyrani barev atak ... takze pokud budete moct poradit budu rad :)
takze vas prosim jestly byste me sem nehodily nejaky ty nazvy jazyku ( + nejaky prirucky pokud mozno) k tere jsou vhodne na dalsi uceni C++ ...
PŘEDEM VŠEM FAKT DÍKY
Fórum › C / C++
Rady do začátku - pište PLEASE
Ja osobne sem zacinal na turbo pascalu jeste na stredni skole.. clovek se nauci zakladni typy promennych, praci se vstupem a vystupem, soubory, struktury, ukazatele... zaroven hlida indexy poli - coz v C a C++ muze delat zacatecnikum extremni problemy.. (+ dovoluje indexovat v urcitem rozsahu - v C je to vzdy od 0 do N-1)
C nebo C++ neni sice pro zacatecniky, ale zase pokud uz se ho naucis poradne, tak to za to stoji..
v zadnem pripade nezacinat jazykama, kde je vse uz v balickach.. viz java a podobne.. dela to dost spatne navyky typu "pouziju neco, ale vlastne nemam ani naznak tuseni jak to funguje uvnitr"
Mně pomohlo v takové obecné rovině pochopení, co jak funguje, PHP. Nedoporučoval bych však se začínáním na jiném jazyku. Prostě se uč, uč, uč (...). Nic lepšího ti ani ten nejmoudřejší člověk na světe nemůže doporučit. ;)
Co se třeba mrknout rovnou tady na Programujte.com? http://programujte.com/?rubrika=26-programovani&sekce=105-python&kategorie=17-kurz-python
To Chrasty : Jj mrkni zde, s tady jsem s programováním v Pythonu začínal. Je to celkem dobře napsané a potom ti může pomoct online knížka http://developer.kde.org/~lukas/download/python_tutorial.pdf. Jako IDE se dá v pohodě použít PSPad.
Já si musím ještě jednou rýpnout. Pokud chceš fakt programovat, tak se musíš naučit hledat informace. Na Python stačí do googlu napsat learn python a vyhodí ti to dvě prdele odkazů, většinu orientovaných na začátečníky. Fóra jsou dobrá věc, ale na složitější problémy.
Já si myslím že v první řadě by se měl člověk naučit jako programátor myslet. Moje doporučení pořád zní Small Basic. Nevím co myslíš tím "ale to je spis klikani a vybyrani barev atak" ale na základy ti to bohatě stačí. Proti Pythonu nic nemám sám v něm programuji, ale myslím si že Small Basic je pro naprostého začátečníka(kterým ,co si budeme povídat, jsi) vhodný a určen.
Myslím si, že nejlepší způsob, jak se naučit základy jakéhokoliv jazyku (jakož to samouk) je si koupit nějakou tu knížku z nakladatelství Ben, přečíst si jí, zkoušet příklady, pak si případně koupit nějakou další knížku, kdyby ta první nebyla dost dobře vysvětlena a pak už zbývá jen si dělat svoje příklady, na kterých se postupně zdoknalíš.
Parádní kniha o základech C++ je :
Jeff Kent - C++ bez předchozích znalostí.
Někdo Ti poradí ať si najdeš nějaké Pdfko, ale když už investuješ prachy do knihy, tak je to předurčení k tomu, že jí aji dočteš...
Podle mě je nejlepší Mistrovství v C++ od Stephena Praty... někomu se zdá být rozvláčná, ale mě vcelku vyhovuje
Taky můžeš zkusit Rozumíme C++ od Andrew Koeing (Nakladatelství CPress). Podle mně je taky celkem dobrá.
Mimochodem a k tomu Mistrovstí, tam se mi zdá je pro začátečníka zbytečně moc věcí složitě vysvětleno. Ale sám jí mám v PDF a používám ji když něco pozapomenu a tak ji mám v PDA při sobě pořád :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Programatori v C# piste — založil Charlie
Od Zacatku — založil Dave-CZ
Programujete nikdo v PERL ? pište zkušenosti ;) — založil gatuso
Krach hned na začátku — založil aristokrat
Zabránění načítání od začátku souboru — založil Thermo