z C sem byl zvykly davat na konec programu system("pause"); aby se okno hned nezavrelo, kdyz to dam ale do C++ tak mi to nefunguje ( vkladam pouze iostream ) vysvetli mi nekdo proc ?
Fórum › C / C++
System() v C++
Bulb napsal:
z C sem byl zvykly davat na konec programu system("pause"); aby se okno hned nezavrelo, kdyz to dam ale do C++ tak mi to nefunguje ( vkladam pouze iostream) vysvetli mi nekdo proc ?
Jo, jasne, ze vystvetli. Pokud chces pouzivat i nadale funkci system, tak staci includovat cstdlib. A paklize ne, tak na konec programu(pred return) napis cin.get() - obcas je to potreba napsat vicekrat, protoze se nekde stava, ze ve stupni fronte zustavaji nejake znaky.
mne se zda lepsi system, protoze cin ceka na nejaky vstup, pak je jeste potreba odetrovat... naopak system(pause) ceka jen na stist jakekoli klavesy...
A čo tento kód? Nefunguje akoby mal a netusim čo tam mám zle........pomožte prosím
#include <iostream>
#include<cstdlib>
using namespace std;
int main()
{
cout <<"Stlac enter... "<<endl;
cin.get();
system("cls");
cout <<"...a obrazovka je cista. "<<endl;
cin.get();
return 0;
}
Dev-c++ nehlási chybu.....
echo112
#include <iostream>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main() {
cout << "Stlac enter... " << endl;
cin.get();
system("cls");
cout << "...a obrazovka je cista. " << endl;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
Toto by ti us malo fungovat.
To echo112:Mne to funguje naprosto bez problemu.
Ale zkus:
#include <iostream>
#include<cstdlib>
using namespace std;
int main()
{
cout <<"Stlac enter... "<<endl;
cin.get();
system("cls");
while( cin.get()!='\n');
return 0;
}
echo112: cudne ja mam Dev-C++ a ide to. Aku mas verziu Dev-C++?
a prave proto ja pouzivam radsi system("PAUSE")...
tu echo113: to je cudne malo by ti to ist mne funguje nenapada ma v com by mhol byt problem
To Wizard:Mne to fungovalo ale dos? d?vno...nem??e to by? t?m ?e som si nain?taloval nejak? DevCpp-Packages????:ms_0344:? mysl?m ?e odvtedy to nefunguje..........inak m?j nick je [podtrzene]echo112[/podtrzene] nie [podtrzene]echo113[/podtrzene]?:ms_0011:??
sorry za ten nick sekol som sa skus ho odinstalovat a znovu nainstalovat myslimn ten Dev-C++
a mohol by som ti odporucit este jedno vyvojove prostredie mozes ho stihnut na http://www.codeblocks.org/ je to OpenSource takze mas aj zdrojaky aspon by tam mali byt.
No j? osobn? bych si na system() moc nezvykal. Pak n?kdy budete muset d?lat na Linuxu(co jsem koukal tzak leto?n? matematick? olympiada typu P byla na linuxu), a budete "ztraceni". Jinak jsem p?esn? nepochopil co pot?ebujete, ale pokud je to to co mysl?m, tak tak tohle by m?lo jet. Sice jsem to p?ekl?dal na VS 6.0 ale m?lo by to b?t stejn?.
#include <iostream>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main(){
cout <<"Zmackni <ENTER>n";
cin.get();
system("cls");
while( cin.get()!='n'){
return 0;
}
return 0;
}
sorry, sem se přeřek, kategorie P - programování. Viz: http://mo.mff.cuni.cz/p/index.html
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Content Managed System alebo Bloggersky system... — založil Mega.Lama
System("??????"); — založil dragon124
C++ a system() — založil Ezechiel
Modulární systém — založil coldan
Moderátoři diskuze