zdravicko
potreboval by som kod ktory zisti typ prislusnej jednotky. trochu to vysvetlim. napriklad, mam hard disk 200GB rozdeleny na C:\ a D:\ , opticku mechaniku E:\, virtualnu mechaniku F:\. program by mal zistit ze C:\ je hard disk, E:\ cd/dvd, F:\ nejake iny typ. skusal som naozaj vsetko co som dokazal najst, ale stale je C:\ to iste ako E:\. jedine to rozozna v pripade ze v optickej mechanike sa nieco nachazda, ale ak je prazdna, je to pre neho jednoducho fixed media. ak by nahodou niekto vedel, dik za radu.
Fórum › C / C++
Identifikacia jednotky
API GetDriveType by to mela zvladnout http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa364939(VS.85).aspx
dannyk: velmi dakujem, funguje to!
teraz mozem povedat, ako som sieln nato ja. v msdn som skusil asi vsetky moznosti (suvisiace s storage media) IOCTL_.......
CreateFile(...) vytvoril som handle, vlozil do DeviceIoControl(...) IOCTL_DISK_GET_DRIVE_GEOMETRY ako parameter, DISK_GEOMETRY ako out pointer v ktorom sa nachadza MediaType. vysledok bol stale rovnaky ako som uz spominal, stale fixed media, jedine ked sa v mechanike nachadal (cd/dvd) disk, potom rozoznal rozdiel. podobnym sposobom som to skusal dalsimi parametrami v DeviceIoControl(...) napr. IOCTL_STORAGE_GET_MEDIA_TYPES, IOCTL_DISK_GET_MEDIA_TYPES, IOCTL_VOLUME_GET_VOLUME_DISK_EXTENTS ..... atd. zaujimave, ze funkciu ktoru si mi poradil, som si nevsimol. este raz dik.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Připojení sitové jednotky — založil Tomass
Identifikácia hostu clienta — založil Miro
Moderátoři diskuze