Zdravím vás,
jsem tu noví a už se nějaký ten pátek zajímám o programování a vše kolem něj. Přitom surfování mě zaujal Linux, tak sem se ho rozhodl vyskoušet.Vybral jsem si Gentoo. No a začal jsem se poohlédat po způsobu jak ho nainstalovat. Nakonec jsem sa rozhodl to skusit přes LiveCD.Stahl jsem si "livecd-i686-installer-2008.0-r1.iso" Hodil jsem to na flešku nastavil BIOS a spustil. Jenomže když to chcu načíst z flašky tak to nic nenajde a skočí to na bootováni z HDD. Nevím co s tím, jestli se ten soubor mosí nějak upravit nebo něco pozměnit opravdu netuším. O tomto problému jsem tu nic nenašel tak mňa neukamenujte :D. Předem díky za rady.
Fórum › OS - GNU / Linux
Instalace
neni lepsi nainstalovat virtualbox a do nej to brat rovnou z iso obrazu?
precijen vyroba boot flashdisku je o neco slozitejsi nez vypalit boot cd...
krom toho jestli jen zacinas tak si na gentoo vylames zuby... (chce to aspon tusit co clovek dela)
jj díky za odpovědi právě proto se ptám co mám s tím iso obrazek udělat. Když zadám do googlu .iso nebo něco podobného vždycky to najde jenom nějakou spolecnost a jeji dealery. Ale ten virtualbox skusim dikec a to s tim Gentoo sem chtěl skusit právě proto abych měl nad čím přemýšlet :D.Ale s těma obrazama na to furt nemožu přít a tady o tom nic není mohl by někdo helpnut?? předem dikec.
virtual box je na virtualni pc.. a prednost virtualnich pc je v tom, ze .iso a nektere dalsi formaty cd a dvd umi pripojit primo z disku a tvari se to jako opravdove cd v mechanice... proste normalni virtualni pocitac
To earl_cash : pokud se ptal na virtualni pc tak tam nemusi.. pokud na bootovaci cd, tak to vypalit opravdu musi -- a musi vypalit spravne.. ne mit cd a na nem jeden soubor "linux.iso"
ak chces linux pouzivat ako desktop a si zaciatocnik urcite by som doporucil (k/edu/x)ubuntu..
celkovo by som asi odporucil ubuntu :).. jednoducha instalacia, caste updaty, jednoduche instalovanie balikov a pod, jednoduche nastavovanie a dost velka kompabilita s vacsinou programov a hardwaru. :)
inak to iste ako povedali ludia nadomnou: ak ti instal nejde spustit je to tym ze si to nevypalil ako boot-CD, alebo mas poskodene CD, alebo poskodeny linux v CD .. asi vsetko co ma napada :D
Pokud začínáš s linuxem, Gentoo rozhodně ne! Gentoo je pro lidi co Linuxu naprosto plně rozumí a umí ho používat, začátečníkovi bych doporučil Mandrivu, Ubuntu, Fedoru...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Instalace — založil homelin
Moderátoři diskuze