Dobrý den.
Mám notebook a visty na něm, když jsem stáhl TP7 tak už v základu je anglická klávesnice nastavena a nejde přepnout z5 na českou a také nemohu dát program do fullscreen módu. Hledal jsem zde ale nic jsem k tomu nenašel. Prosím poraďte.
Fórum › Pascal
Anglická klávesnice
Používám Ctrl+Alt+F2 (zpátky na anglickou pak Ctrl+Alt+F1), ale to platí pro DOS, který Visty zrovna moc nežerou. Alt+Shift jsi zkoušel?
Taky je možné, že příslušné ovladače pro dosovskou češtinu vůbec nemáš.
Jestli ti jde jenom o to, jak dostat do zdrojáku texty s diakritikou, tak si je můžeš napsat třeba v Notepadu a pak si je nějakým způsobem překonvertovat (např. tenhle program: http://laaca.borec.cz/soubory/anycz.rar nebo funkce Prekoduj z tehle jednotky: http://mircosoft.ic.cz/download/RETEZCE.PAS nebo propátrej síť, existuje i online formulář).
Moje stránka.
Aha, takhle. V tom případě můžeš psát v tom Notepadu celý zdroják, pak ho otevřít v TP a zkompilovat. Ale tím přijdeš o chytré odsazování po Enteru a Backspacu a help, takže by to zas taková výhra nebyla. Ale teoreticky můžeš mít zdroják otevřený zároveň v TP i NP, protože ho oba po každém načtení nebo uložení poctivě zavírají (a nedrží ho otevřený jako třeba Word), takže můžeš v jednom okně uložit, přepnout do druhého a tam reloadnout. Ale pořád je to dost otrava, to uznávám, ale nevím, co by s tím šlo dělat.
Podle mého názoru je nejvýhodnější si na tu anglickou klávesnici prostě zvyknout, už kvůli tomu, že na české se špatně píšou znaky jako ;'@#$^[*]{}\, které při programování potřebuješ každou chvíli.
Mimochodem, numerická klávesnice na noteboocích obvykle je, stačí někde najít Numlock (většinou Fn+něco) a pak se ti čísla namapují na klávesy 789UIOJKLM.
Moje stránka.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Klavesnice — založil Ladík
Klavesnice — založil Turbo1
C# klavesnice — založil H12
Klávesnice v JavaFX — založil smajdalf3