Ahoj. Mám takový problém, jako 1. semestrální práci jsem dostal navrhnout program - alarm v budově, který budu simulovat na PLC Siemens Logo. Zadání jsem pochopil, tak nějak jsem si napsal i jak by to mělo fungovat, ale neumim to přepsat do bloků, který pak nastavim v tom PLC:-( Věřim, že to je jednoduchý, ale nějak mi to nejde...:-( A jak na pravdivostní tabulku v tomhle případě, to mně taky nenapadlo:-( Jestli mi můžete někdo pomoct? Byl bych vděčný klidně za schéma zapojení na papíře, do toho programu pro simulaci si to už nějak snad dám...!
Zadání:
Příjdeme do budovy, otevřeme dveře a máme 30s na to, abychom odkódovali. Pokud se povede, vypnout se ostaní zóny a alarm je deaktivní, když se nepovede, spustí se alarm na 60s a pak se vypne. Při odchodu zakódujeme a máme 30s na to, abychom zavřeli dveře. Když zakódujeme úspěšně a zavřeme, spustí se zóny a zabezepčovačka beží, když zakódujeme špatně je neaktivní a pokud nestihneme po zakódování zavřít do 30s dveře, spustí se alarm. A když je zakódováno a příjde lupič, rozbije např. okno, nebo otevře dveře, tak se spustí alarm.
- odkódování/zakodování, kontakt dveří, rozbití okna atd.. simuluji pomocí vstupů - tlačítek
- na ledky zobrazuji alarm, zakodováno, odkodovano atd..
Díky!
Fórum › Číslicová technika
Návrh Alarmu budovy pro simulaci na PLC Siemens Logo
To Krookous : A tohle máte psát pro Logo! ? Kam chodíš na školu?
Co už má hotovo a s čím konkrétně si nevýš rady? Nepočítej s tím, že Ti tady někdo bude vypracovávat semetrální projekt celý od začátku až do konce.
To DragonBehemont : chodim do LBC na TUL, já to už mam, ale prostě to nejede. Mam to nakreslený, ale nic to nedělá.. nevim, jestli jsem pochopil správnej princip:( Jinak to je jen "malá" semestrálka samozřejmě.
To Krookous : Když to už máš, tak mi pošli na e-mail výsledek a já se na něj můžu mrknout. Ještě mě napadá pár otázek: Máte nějak určenou sestavu, nebo si ji můžete zvolit sami? Přes jaký panel zadáváš ten kód? Co konkrétně Ti nefunguje? Jakou tam máš sirénu?
Ono, popis typu "Nic to nedělá" je na nic... :smile11:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Siemens Logo - centrální alarm — založil Elara
Video návody SIEMENS PLC pre začiatočníkov — založil JohnGVideo
Návrh algoritmu pro kvantování — založil Holden
Návrh tabulky pro měnící se kategorie — založil Petr