Ahojte, rád by som sa spýtal pár otázok ohľadne PHP a práce s MySQL.
1.) Ako v PHP vytvorím tabuľku ktorá by obsahovala niečo ako (na akom umiestnení je užívateľ ; koľko má bodov + jeho meno)
takže by som rád vedel ako by som dosiahol toho aby bol v tabuľke napr.:
1. Fero 24 bodov
2. Jozef 23 bodov
a aby sa ich umiestnenie menilo podľa počtu získaných bodov a a by sa tie údaje ukladali do MySQL.
A aby si po prihlásení mohol danú tabuľku prezrieť.
2.) Ak mám nejaké tlačítko a napr. 2 nejaké sumy (a = 1000 b= 5000) tak aby to to k "a" prirátavalo body (1 klik = 1bod) a "b" odrátavalo a aby sa po ukončení stláčania (alebo počas neho) ukladali dané body do MySQL a po prihlásení užívateľa by sa načítali v uloženej forme.
Ďakujem za pomoc.
P.S. ak by sa našiel niekto kto má čas mohol by mi urobiť názorný príklad a dať sem link na stiahnutie bol by som veľmi vďačný.
Fórum › PHP
PHP Prosím poradte mi...
Podívej se na články v této kategorii: http://programujte.com/?rubrika=296-webdesign&sekce=89-php&kategorie=174-php-a-mysql
Hotový skript ti sem asi nikdo nehodí, ale když trochu zagoogluješ nebo pohledáš tady, tak najdeš dost informací.
To Majox : 1) V php nevytvoříš tabulku. K tomu slouží html. V php si uložíš tyto údaje do proměnné ($fero = 24) nebo pole (uzivalete["fero"][24]) a pak pomocí html vypíšeš do tabulky. Ohledně té dynamiky. Tyto údaje budeš mít uložené v db, ze kterých se budou načítat.
2) uděláš si tlačítko, na které když klikneš, spustíš SQL dotaz k aktualizaci hodnot.
Nikdo ti tu nedá celý zdrojový kód. Jelikož to není dobře ani pro nás, ani pro tebe. Z toho se ty nic nenaučíš.
Nastuduj si link viz. kolega.
Tohle je práce s databází. Měl by sis pročíst pár článků o mysql, pak o tom budeš mít potuchy.
Jako příklad uvedu:
mysql_query("UPDATE tabulka SET sloupec = hodnota");
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Poradte mi prosím... — založil Majox
Prosím poraďte — založil 14 letý kid
Prosím poraďte... — založil V. S.