Ahoj moje domácí síť vypadá takto. Modem-->Router-->Server Server mi běží na linuxu(Ubuntu) a porřebuji ho otevřít světu. Z počítače připojeného k routeru se na domenu dostanu ale z venku ne. Port forrwarding (virtual hosts) mám nastavené na všechyn možné porty, ale stejně to nefunguje už nevím proč. U nastavení domény mám nastavenou IP od poskytovatele internetu. Router je TP-LINK .Pomůže prosím někdo? Předem děkuji za odpovědi.
Fórum › Sítě
Server za routerem
ne to by opravdu nefungovalo. Představ si to asi tak že internet je až za routerem providera, tudíž počítače venku vidějí jen ten "providerův router" ale už se nedostanou k tobě. Aby se ty počítače mohly připojit k tobě musí se provést port forwarding na prave na tom hraničním routeru (který není u tebe) takže musíš poprosit tvého providera aby to pro tebe udelal (vetsinou za uplatu).
Nebo popros tvoje ISP, aby te staticky proroutoval ze site, to by nemel byt zadny problem. Pokud by ti i pak ten server nefungoval, zkus vyhodit kompl do demilitarizovane zony( parametr DMZ nekde v nastaveni routeru) ;)
Díky moc. Uz mi to funguje, ale je to strasne pomale. Jako pristuz internetu na tento server. Predpokladam, ze to je pomalym pripojenim internetu. Protoze kdyz mam momentalne omezeny internet na 384kb/s tak takovou rychlosti je ten server pripojeny k ostatnim ze?Chapu to dobre?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém s routerem XAVi X8122r — založil Luke
Vlastní web na mé IP s routerem ZyXEL P660HW-T3 v2 — založil Andus
Windows server v Linux server — založil Franceq
[C#] Server — založil Mutagen