Ahoj, nemohl by mi prosím někdo vystvětlit postupy a principy při vyvíjení windows aplikací? Tutoriály jsem hledal, ale bohužel jsem nenašel tutoriál, který by se věnoval windows aplikace. díky za rady.
Fórum › C / C++
C++
Princip je jednoduchý - zprávy. Když klikneš na tlačítko, tak se pošle zpráva. Když zadáváš text do editačního pole, tak chodí jedna zpráva za druhou :-). Základem je tedy zpracování zpráv: winmain, registrace okna, smyčka zpráv, funkce na zpracování zpráv.
A postupy? Ty jsou závislé na tom, co je účelem cvičení, jestli využiješ nějakou knihovnu ...
Původně jsem chtěl napsat, že když ostatním radíš google, tak to musíš mít zmáknuté :-). Ale radši si přihřeji polívčičku ;-). Tu na serveru jsem začal před časem na podobné téma "seriál". 4. díl už je skoro hotov, ale času málo :-(.
Pokud máš nějaký "hello world" příklad, tak do reakce na WM_INIT přidej vytvoření tlačítka přes CreateWindow s ClassName == "BUTTON" (dávám to z hlavy, tak snad si to pamatuju dobře).
Asi se pak budeš ptát, jak reagovat na stisk :-). Zpráva WM_COMMAND a BN_CLICKED. Viz google nebo msdn.microsoft.com.
To radvis : Tu je slibovaný odkaz
http://programujte.com/?rubrika=26&sekce=84&kategorie=374
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze