Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s propojením stránky psané v php (musí být na localhostu) s mssql. Jde o to, že budu mít DB se kterou bude pracovat program psaný v C# a dále by s touto DB měla pracovat zákaznická část psaná právě v php.
Jelikož pracuji převážně v C# tak by mě zajímalo, jesli si stačí nainstalovat třeba jen Apache a se přes něj(localhost) připojit do DB?
Nebo jestli je vhodnější nějaká jiný nástroj(xamp...).
Nějaké informace o připojení jsem našel ale tento problém jsem nikde vyřešený nenašel.
Dík za info.
Fórum › PHP
MSSQL - PHP
potrebujes urcite apache a php.. pak nastavit .. doporucuju naucit se nastavovat rucne.. ja osobne zadny "baliky" apache+php+cokoliv nepouzivam.. je to obvykle nastaveny vselijak.. klidne povoli zkraceny php tagy nebo nejvetsi nesmysl v dejinach php zvany magic_quotes_gpc a treba i register_globals
ak mas linux, tak programy hentoho typu si nedavaj a radsej si nainstaluj rucne apache a vsetko co k tomu potrebujes sam a nastav podla seba ako ti to vyhovuje.. tzn. normalne cisty apache a iba to, co k tomu naozaj potrebujes..
nieco sa mi zda ze priamo Microsoft ma driver na prepojenie php a mssql. Urcite som to uz raz videl spolu frcat. Pohladaj si to...
Musíš se připojit na mssql databázi, např. pomocí http://cz2.php.net/manual/en/function.mssql-connect.php
To jo ale to musím mít přece nějak řečeno tomu sqlserveru kde se soubor *.mdf nachází ne? nebo se tam dá dát přímo jako fyzické umístění? jako že bych místo:
$server = 'KALLESPC\SQLEXPRESS';
$link = mssql_connect($server, 'sa', 'phpfi');
dal něco jako :
$server = 'databaze.mdf';
$link = mssql_connect($server, 'sa', 'phpfi');
PS: dík za každou radu .. jsem z toho docela nešťastný
K mdf se nepřipojíš. Musíš využít služeb MSSQL serveru, tzn. že se připojíš k serveru, řekneš mu, kterou db chceš použít a zbytek necháš na něm. Samozřejmě musí být ten server správně nastavený.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
PHP a MSSQL — založil Kowalsky95
PHP a práce s procedurou v MSSQL - II — založil Aricak
PHP a práce s procedurou v MSSQL — založil Aricak
PHP MSSQL zjištění ID zápisu. — založil Aricak
Pripojeni PHP z Linuxu k MSSQL — založil harvy76