Prosim vas o radu,ve Visual Studiu v C# jsem si vytvorila program, kde postupne vykresluji obrazce na panel.Na to používam CreateGraphics, ne e.Graphics, tak nevím, jestli to není problém. Ve finalni verzi potrebuji vytvor ulozit jako .jpg. Použila jsem DrawToBitmap, ale uklada mi jenom čistej panel, prosim vas jak na to?
Fórum › .NET
C# save panel as .jpg
To peane : Tak zase obouvat se do mne nesmusite.Nejsem programator,ucim se sama a neni to lehke.Nemyslite si, ze kdyz jsem dosla od piky az sem, tak ze se asi snazim?Google mam prolezlej jeste i japonskej,to prisaham, ano je tam na tisice navodu ale nikam mne nedovedli,tak se ptam,kde delam chybu.Je to tak spatne? A ano, komunikuju na dvou portalech-mne totiz ucili, ze kdo se nepta,nic se nedovi.Omlouvam se,jestli se vas to dotklo a slibuju uz se neozvu.
Zdravím,
to snad nebude nutné. Odkazování na google je tady poměrně častým jevem (většinou zcela oprávněným), ale tady to bylo podané dost nevhodně.
Tak neviem, či ma cenu to tu písať.
To kreslenie na panel sa nepodobá kresleniu na plátno. Neostane to tam pri prekleslení, je potrebné kresliť to do bitmapy. Potom buď vykresliť na panel tu bitmapu alebo kresliť to isté na panel. Bitmapu už uložiť do súboru nie je problém.
Také jsem od pár hodin řešil stejný problém... A našel jsem řešení :-)
Tohle je kód, který uprostřed bílého čtverce 500x500 nakreslí černou kružnicí 40x40 a zapíše to jako c:\test.jpg
Zobrazit to potom v panelu už bys asi neměla mít problémy :-)
private bool NakresleniSchemaFunkcnosti()
{
Bitmap bmp = new Bitmap(500, 500);
Graphics graph = Graphics.FromImage(bmp);
graph.FillRectangle(Brushes.White, 0, 0, 500, 500);
graph.DrawEllipse(Pens.Black, 230, 230, 40, 40);
graph.Flush();
bmp.Save("c:\\test.jpg");
return true;
}
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku