Ahoj, mate nikdo zkušenosti z jazykem PERL ? popřípadě jaké díky moc :)
Fórum › Offtopic
Programujete nikdo v PERL ? pište zkušenosti ;)
No potřeboval bych třeba vědět
- Do jakeho rozsahu se daji delat webove/ okenni aplikace
- jake IDE je za potreby
a kdybyste my ukazaly nejaky kody + nejaky aplikace ke stazeny vytvorenne v PERLU tak se zlobit opravdu nebudu :)
PŘEDEM DÍKY MOOOC !
aha KIIVE díky moc ... a neposlal bys me do posty nebo sem nejaky odkaz abych si mohl stahnut program delany v PERL jen pro zajimavost ? ... kody uz jsem nejaky vygooglil ...
To gatuso : myslim ze ppm (perl package manager) co je napriklad v ActivePerlu bude v perlu naprogramovanej.. krom toho je to okenni aplikace (nejaky widgety nebo podobne)
To gatuso : http://cs.wikipedia.org/wiki/Perl tady je toho o PERLu celkem hodně...
díky kámo už se učim ... pro začínajici jsem našel toto http://perl.lukada.cz/download/perl.pdf kdyby nekdo mel zajem ;)
//edit: jen dotaz .. do jake sekce zde na foru mam psat ohledne jazyka PERL ? díky ;)
Please jen dotaz ... da se makat ve Visual Studiu s PERLEM ? ... jak jsem cet tak porad pisou nejaky "interpret" si mam stahnou bo co .. díky za radu ;)
//edit: to PC_maniak: jo vím ... změním to na "Programovací jazyk PERL" ;) pokud to teda pude ...
//edit2: hele tak to zmenit nejde :( ... POSÍM MODERÁTORY JESTLY BY MĚ NEZMĚNILY POPISEK NA "Programovací jazyk PERL" DÍKY !
Ahoj vsem,
prosim o pomoc, mam script, ktery se konekti na db a provadi aktualizaci dat a insert.
Problem je v tom, ze mi uzivatel zamyka tabulku. Neexistuje nejaky prikaz, aby po commit uzivatel
tabulku nezamykal?
Predem diky za odpovedi.
my $dbh = DBI->connect("dbi:Oracle:host=$s_host;sid=$s_sid","$s_user","$s_pass",{RaiseError => 1,AutoCommit => 0}
) || die "Database error: $DBI::errstr" &fce_read_input ("yes");
START:
if ($input eq 'K') { goto KONEC; }
...
...
$sql1 = qq {"update..."};
$dbh->do( $sql1 );
$dbh->commit;
goto START;
KONEC:
$dbh->disconnect;
muzes dat rollback.. ale pak se ti moc dat neulozi :)
netusim jak by to pak mohlo jinak ukladat do databaze aniz by si to zamklo tabulku .. (snad jen zamykani radku)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
EH, NIKDO — založil Jakub
Ptal jsem se všude, ale nikdo neví — založil Bota123
Programatori v C# piste — založil Charlie
Rady do začátku - pište PLEASE — založil gatuso
PERL problem — založil sparky29