Stahovanie udajov z webu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Stahovanie udajov z webu – C / C++ – Fórum – Programujte.comStahovanie udajov z webu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

duta-hlava
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 12. 2009   #1
-
0
-


Potrebujem program, kt. by stahoval udaje z webu.. V com by sa to dalo urobit (popis, co presne chcem, nizsie)? Vedel by to niekto urobit? Prip. keby ze sa zajtra zacnem ucit a kazdy den 3 h tomu venujem aspon, dokedy som schopna nieco take urobit? Cim mam zacat? Niekedy som sa naucila HTML, CSS a kradnut JavaScripty z cudzich stranok, ale to mi teraz nestaci :(

Otvorme si napriklad toto: http://www.reality.cz/cgi/detail?ord=X91-543156

Potrebujem mat uz na konci udaje v CSV subore so stlpcekmi "druh", "obec", "ulica", "cena", "vymera", potom nieco z tych charakteristik.. a dole napr. "pocet fotiek".

A este predtym, ked dam len reality, tak napr. 3-izbove byty v Liberci. Ze si zadam a ono mi ich vyfiltruje uz samo.

Len to sa mi nezda, ze stranka, z kt. potrebujem stahovat a urobit tu vlastne databazu, je viac taka graficka.. Ako taka reality. Taka chaoticka. Nie ako napr. toto: http://finance.yahoo.com/q/hp?s=HD

Da sa s tym nieco spravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
MaS0
Návštěvník
17. 12. 2009   #2
-
0
-

nevim, jak v C++, ale podle mě by se na to hodil i nějakej interpretovanej jazyk (např Python, pokud to ovšem není požadováno C) - myslim si, že by to bylo jednodušší a kratší (a je to i platformově přenositelný)... například v tom Pythonu pomocí dvou funkcí získáš kód HTML a pak stačí jen vyhledávat potřebné informace (což by neměl bejt problém při znalosti HTML, stačí si dát jen tu práci a trochu ten kód prostudovat) a zapsat do souboru by taky mělo jít... a to filtrování půjde taky (udělal jsem skript, který otevřel stránku na kterou bylo potřeba heslo, takže zadávání do ovládacích prvků, tam celkem jednoduše jde)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
duta-hlava
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 12. 2009   #3
-
0
-

C vobec nie je pozadovane. Jedinou podmienkou je, aby tie udaje v tom CSV boli.
A ako dlho mi moze trvat naucit sa to a urobit to? HTML viem, ako som pisala.. Ale Python, ani C, ani Java, ani nic podobne mi nic nehovori..
Napr. keby som kazdy den tomu venovala 3 h.. Alebo da sa to stihnut do konca januara? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
H4wk.cz0
Newbie
18. 12. 2009   #4
-
0
-

To duta-hlava : Python se naučíš za ty 3 hodiny. ;-) Pak bych doporučil se podívat na standardní knihovnu urllib. A když k tomu přidáš BeautifulSoup http://www.crummy.com/software/BeautifulSoup/ na parsování html, tak máš v podstatě hotovo. BeatifulSoup v nové verzi používá pro načítání knihovnu, která si už ne tak dobře poradí s špatným html. Starší verze je lepší. Určitě existují i jiné knihovny pro práci s html, právě teď si na žádnou jinou nemůžu vzpomenout, třeba mě někdo doplní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.196.–
http://ksp.mff.cuni.cz - Nauč se opravdu programovat
duta-hlava
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
18. 12. 2009   #5
-
0
-

Takze Python, atd, dakujem obom :)
Niekde inde mi poradili aj Javu. Ze vraj tam sa da tiez lahko nacitat HTML, a potom ho nejako rozsekat a vytiahnut z toho udaje.
A taky sumer by niekto neurobil.. Co je najjednoduchsie, ale dostacujuce??
Uz by som sa do toho najradsej pustila..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 12. 2009   #6
-
0
-

To duta-hlava : vetsina interpretu to ma pomerne snadne...
at uz je to perl, python, java, php, ................

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
duta-hlava
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
18. 12. 2009   #7
-
0
-

Hehe. Vy uz nie ste zaciatocnici, preto hovorite, ze je to pomerne lahke :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.37.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 12. 2009   #8
-
0
-

To duta-hlava : pravda pravda :D
ale tak treba v perlu je stahnuti stranky na par prikazu.. staci se drzet tutorialu na cpan

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
MaS0
Návštěvník
18. 12. 2009   #9
-
0
-

jde jen o to vybrat jazyk, který se ti zdá nejjednodušší a u kterého myslíš, že ho jěště někdy využiješ... a to si musí rozmyslet každý sám

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Stahovanie suborov — založil bonpari

Vynatie udajov — založil stanke

Vypis udajov z db — založil JannyM

Triedenie udajov v C — založil presto

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý