nazdar .. vytvořil jsem roézhraní ... a vněm definoval private function ...
svete div se po implementaci mi to napsalo že nemůžu takhle přistupovat k funkci
...
není to trošku divné ... interface by mělo pouze kontrolovat jestli jsou všechny
funkce implementovány .. ne o to jestli jsu soukromé veřejné atd ... jde to
nějak obejít ?? tu fci potřebuji private a musí být v rozhraní ..
Fórum › PHP
Interface - private
Nejde, protoze to popira uz samou logiku a podstatu interfacu. Interface ma slouzit k tomu, aby tridy, ktere ho implementuji 100% obsahovaly urcite metody a jine tridy, ktere je pouzivaji, aby mely 100% jistotu, ze dana metoda bude v dane tride existovat.
V podstate ma slouzit k tomu, aby jsi nadefinoval, co ma byt viditelne JINYM tridam, ale kdyz to bude private, tak uz to ostatni neuvidi a porusis tu jistotu a tim padem by interface postradaly smysl.
To mas stejne jako, kdyz kazdy dum musi mit dvere aby mohli lidi vstoupit. A k cemu je ti dum, ktery ty dvere nema? Pripadne jej maji pristupne pouze obyvatele daneho domu, kteri kdyz do nich vejdou, opet se objevi doma.
Je to sice takovy zajimavy popis si tedka rikam, ale je to tak :D
To dannyk : to je klidně možné ...:) ..a logické ... ale přijde mi že PHP tímto způsobem snižuje sou kvalitu ... interface meli nahrazovat hlavičkové soubory v C/C++ ... což tímto neplní, a jsou celkem naprd když člověk nemůže nadefinovat souhrn valstností a proměných(to by ani moc nevadilo) které daná třída musí implementovat bez výhrad ... náhradní řešení možná je ji dát protected a doplnit to final :) ... Mockráte děkuji za odpověd, pomohlo mi to s PHP dělám asi 2 měsíce ... přecházím z C++ JAVA atd ..takžei některé návyky z těchto prog jaz. dělají problémy ....
S pozdravem Koudis.
koudis
interface meli nahrazovat hlavičkové soubory v C/C++
Tak to rozhodně ne. Interface v PHP je to samé jako interface v Javě, nebo pro tebe, jestliže přecházíš z C++, je analogií k pure virtual class.
Presne tak, ta analogie je absolutni blbost. Jako jedinou analogii bych videl include/require na php soubory, ale interface ma stejny vyznam vsude => zajistit 100% implementaci a viditelnost urcitych prvku jinym tridam.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Public vs. private — založil inferno-girl
Public vs private metóda — založil Plui
Static Class vs. Private Constructor — založil Temp
Unity kód - private / public — založil Twit
Private, jde skryt celou class? — založil peter