Nazd?rek,
pot?eboval bych do html souboru vkl?dat text z jin?ho souboru (cel? obsah toho souboru), ale ten soubor, do kter?ho se m? ten text vkl?dat mus? b?t statick?, ??dn? skriptovac? jazyky atp., tak?e nap??klad PHP?kov? include() a tak podobn? nepad? v ?vahu.
Nev?m, jestli jsem to vysv?tlil dob?e: prost? m?m soubor, mezi zna?kami <body></body> je n?jak? text a j? bych potřeboval k tomuto textu p?idat text, kter? se nach?z? v n?jak?m jin?m textov?m souboru a str?nka nem? b?t v r?mech.
Konkr?tn? se jedn? o menu, kter? bude na v?ech str?nk?ch stejn?, jen?e bude na??tan? z datab?ze a j? nem??u v tom souboru, do kter?ho chci ten PHP?kem vygenerovan? text vlo?it, pou??t PHP, proto?e ten samotn? soubor je vytvo?en? PHP?kem a jak mi bylo ?e?eno, vzhledem k bezpe?nosti serveru nelze spou?t?t PHP skripty v souboru, kter? s?m byl PHP?kem vytvo?en. Tak?e pot?ebuju to vkl?d?n? vy?e?it n?jak HTMLkem nebo CSSkem. JavaScript a document.write() taky nepad? v ?vahu.
D?ky za odpov?di..
Fórum › HTML / XHTML
Vkládání textu z jiného souboru
Zkus použít <iframe>
Není to vysloveně rám, chová se jako vložený obrázek.
Koukni na http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html
No, pres css by to taky mozna nejak slo. Existuje vlastnost content (http://www.quirksmode.org/css/content.html), ale jsou tam problemy s podporou.
Pokud ti staci ten IFRAME, tak je to v pohode, ale pokud chces ten obsah proste nekam vypsat, a ne mit ho v ramu, tak ti nezbyde nez pouzit JavaScript (proc ho proboha nemuzes pouzit?) a nebo nejaky serverovy jazyk.
Robin: Je to ram jako ram, zadny obrazek. Jen nemusi byt definovan ve FRAMESETu a muze byt vlozen o libovolne velikosti kamkoliv do stranky
RobinHood napsal:
Není to vysloveně rám, chová se jako vložený obrázek.
Je to vložený rám. Iframe odvozeno od InLine Frame. Jak jiz napsal CommanderZ tak nemusi byt definovan ve framesetu ale dava se kamkoliv na stranky. Ale rekl jsi ze ramce nepripadaji v uvahu takze pak uz zbyva jen CSS a mozna ten JavaScript, v tom uz ti ale ja neporadim.
Ten serverový skriptovací jazyk (server podporuje PHP) nepřipadal v úvahu, protože kvůli zabezpečení serveru se nepovoluje nějaká funkce, která dovolí spouštět PHP v souborech vytvořených jiným PHP skriptem. Vlastníkem takového souboru je prý Apache a ta funkce zakazuje spouštět skripty jejichš je vlastníkem Apache.
JavaScript jsem nechtěl proto, že si ho může kdokoli v prohlížeči vypnout.
Ale správce serveru tu funkci zřejmě povolil, protože už to funguje. Možná nějaký nátlak ze strany majitele hostingu, nebo co já vím :)
To já vím, jen jsem to špatně zformuloval. Ono když se dneska řekne frame, tak se každý hned zděsí(nutno podotknout že právem), protože stránky pomocí framesetu jsou dnes už opravdu muzeilním kouskem :P
jj, ale iframy jsou diky ajaxu docela dost in :sport:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vkládání textu ze souboru do druhého souboru — založil Adela123
Skrytí textu na základě jiného textu — založil czsars
Vkládání textu do textarea — založil Smycma
Vkladani dat do souboru, ale bez premazavani souboru! — založil Hanz.S