Ahoj,
na svých stránkách jsem si udělal checkbox s možnostmy vypnuto/zapnuto. Tedy 0|NE a 1|ANO. Dotěla stránky jsem vložil kod:
<?php if($node->field_sleva[0][‚value‘] == 1): ?> div ne <?php else: ?> div ano<?php endif; ?>
Problém je v tom, ať už zaškrtnu možnost zapnuto či vypnuto, vždy se mi objeví div ne. Potřebuji aby pri možnosti vypnuto se mi vypsal div ne a při možnosti zapnuto div ano. Můžete se mi kouknout na kod a opravit popřípadě to, co mám špatně? Děkuji
Fórum › PHP
Problém s checkboxem
checkbox posiela tusim "on" (ak nastavis value, tak posiela jeho hodnotu), pri nezaskrtnuti volby neposle nic...
skus taketo daco
if ($_POST['nazov_checkboxu']==1) { div ano } else { div nie }
<input type="checkbox" name="nazov_checkboxu" value="1" />
Tvořím web pomocí drupalu. jedná se o www.obchod.onlinezona.cz Web bude obsahovat příspěvky z jednotlivými typy zboží. Každý tento příspěvek bude mít možnost označení zboží v akci. Toho chci docílit pomocí checkboxu. Jenže nedaří se mi to zrealizovat..
Když zadám tento kod: <?php if($node->field_sleva[0][‚value‘] == 1): ?> div sleva <?php else: ?> div bez-slevy <?php endif; ?>
automaticky se mi u každého zboží zobrazí div bez-slevy. A je jedno, zda-li mám zaškrtnutý checkbox nebo ne. Pokud zadám hodnotu value=0, tedy: <?php if($node->field_sleva[0][‚value‘] == 0): ?> div sleva <?php else: ?> div bez-slevy <?php endif; ?> U všech zboží se mi zobrazí div sleva a opět je jedno, zda-li je zaškrtnutý checkbox nebo ne.
Mě by stačilo udělat to tak, že když zaškrtnu checkbox s možností sleva, tak by se mi vypsal div sleva a kdybych nezvolil možnost sleva, tak aby se mi zobrazil div bez-slevy. Div pak už jenom bude stačit napozicovat přes CSS.. Poradíte mi? To nemůže být přeci tak složité to zrealizovat..
<input type="checkbox" name="box" />
Pokud je tento checkbox odeslán tak vrací hodnotu on pokud je zaškrtnut, jinak není v poli $_POST definován.
<input type="checkbox" name="box" value="ano" />
Pokud je tento checkbox odeslán tak vrací hodnotu ano pokud je zaškrtnut, jinak není v poli $_POST definován.
Takže pokud bys chtěl řešit zaškrtnutý chceckbox tak to skus přes isset($_POST["jmeno_checkboxu"]);
Dá se to ověřit přes jednoduchý script jak funguje checkbox.
?>
<form method="post" action="">
<input type="checkbox" name="box1" />
<input type="checkbox" name="box2" value="ano" />
<input type="submit" name="klik" value="poslat" />
</form>
<?php
foreach($_POST as $k => $v)
{
print $k." | ".$v."";
}
Přidej příspěvek