Ahojte, prosím Vás ako spojazdniť nejaký GIF v Visual Basic 2008, alebo ako by sa dalo animovať obrázky v ňom?
Ďakujem za odpovede.
S Pozdravom:
Majox
Fórum › Visual Basic
VB 2008 animácia
Aha, ok už viem.
Doteraz som pracoval s VB 6 a tam taká vymoženosť ako je pridanie a sfunkčnenie GIF-u nebolo ok.
Vďaka :)
Inak nevieš prosím, ako by sa vo VB 2008 dala dať hudba tak, aby niečo hralo na pozadí a ak by som klikol na nejaké tlačítko na ktorom by bol nejaký zvuk, aby to tú hudbu na pozadí neprerušilo a hrali súčasne.
Vďaka za odpoveď
To Majox :
No nejrychlejší realizace, která mě napadá (a asi i nejhorší) je pomocí komponenty Windows Media Playeru.
1. Na toolboxu klikni pravým->Choose Items...->COM Components->Windows Media Player->Ok
2. Natáhni na form dvě komponenty WMP, jednu pojmenuj music, druhou sound a oběma nastav vlastnost visible na false
3. Např. na událost kliknutí tlačítka už stačí kód:
Dim musicPath As String = "D:\01.mp3"
Dim soundPath As String = "D:\02.mp3"
music.URL = musicPath
sound.URL = soundPath
Nicméně ber toto řešení jen jako nouzové (má totiž dost velké paměťové nároky). Existují mnohem lepší prostředky k realizaci tohoto problému např. API nebo Direct. Ve starší verzích VB (6.0) je místo WMP něco jako MMControl(Multimedia Control). Každopádně na netu je spousta návodů, stačí jen hledat.
To Majox :
Třeba tady je krásně ukázána realizace pomocí directu http://www.vbforums.com/showthread.php?t=357381 a myslím, že jsem tam zahlédl i ten MMControl. Doufám, že ti to trochu pomohlo.
To Majox :
Tohle by mohlo být to co hledáš http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=4747.
A znova mám otázku s ktorou si neviem poradiť, v adobe photoshop som si spravil animáciu s priehľadným pozadím.
Do VB 2008 som dal pozadie púšte a keď som chcel pridať už hotový priehľadný GIF, tak to čo malo by priehľadné tak malo bielu farbu. Jednoducho ako by sa dalo to, aby keď pridám animáciu s priehľadným pozadím, tak aby ten gif mal pozadie púšte a aby nebolo biele.
Ďakujem
S Pozdravom:
Majox
Tu dávam link na tie obrázky:
Jednoducho nechcem mať to biele pozadie chcem to mať vystrihnuté!
http://img202.imageshack.us/g/obchod.gif/
Ok, mám to, funguje to!
Ale ak chcem mať animované pozadie, že to nechcem mať ako Background ale ako ďalší PictureBox, tak tá funkcia Transparent nefunguje.
Dalo by sa aj toto nejak vyriešiť? :)
P.S. ďakujem, si jediný človek kt. v tejto téme radí :)
To Majox :
Tak jediné co mi zatím funguje je tohle:
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
picObrazek.Parent = picPozadi
picObrazek.BackColor = Color.Transparent
End Sub
To Majox :
Kdysi jsem programoval ve Visual Basicu 5 a 6 a navíc spousta věcí se dá najít na internetu, stačí jenom zvolit správné klíčové slova. Jinak nejvíc zkušeností člověk získá tím, že zkouší a zkouší.
To Majox :
Když budeš používat Visual Basic 2008 Express Edition tak by neměl být problém a pro domácí vývoj plně stačí. Přímo sám Microsoft udává toto v nejčastějších dotazech:
Mohu používat řadu Visual Studio Express pro komerční vývoj a vytvořené
produkty prodávat?
Ano, i když je Visual Studio Express dostupné zdarma, vyvinuté aplikace můžete
libovolně šířit a prodávat.
Jak to je u trial verze 2008čky a VB6 netuším.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Animacia v javascripte — založil dalaman
Jquery Animácia — založil Marek Pánti
VS 2008 C++ — založil yaqwsx
Visual C++ 2008 — založil Marek066
Problém s VS C++ 2008 — založil Jonyzz