Zdravim, rozhodol som sa spravit si web na styl estranky.cz, cize ludia si mozu vytvorit vlastnu subdomenu, na ktorej si vytvaraju clanky fotogalerie a pod. Samozrejme web nebude mat az tolko funkcii, preto by som si chcel vytvorit zatial taku jednochu "zakladnu verziu". Chcel by som sa ale opytat na strukturu databazy. Videl som uz dva podobne system. Napr. Wordpress MU pri kazdej novo vytvorenej stranke vytvara aj nove tabulky ( pre clanky, uzivatelov, a pod). Mne sa ale paci skor druha varianta kde si len vytvorim napr. tabulku articles a clanky sa budu priradovat podla stlpca blog_id k jednotlivym webom(blogom).
Chcel by som preto vediet ktora struktura je lepsie pre buducnost, ked by uz bolo vytvorenych vela webov a tisice clankov. Ktora databaza by menej zatazovala server ?
Dakujem za nazory
Fórum › MySQL
Struktura databazy ala Estranky.cz
To cvb : Mně ten dotaz přišel docela jasný. Marty_SVK se ptá, jestli je lepší mít jednu tabulku na články všech uživatelů, nebo pro každého uživatele vždy vytvořit zvlášť tabulku, zjednodušeně řečeno.
Chrasty napsal:
To cvb : Mně ten dotaz přišel docela jasný. Marty_SVK se ptá, jestli je lepší mít jednu tabulku na články všech uživatelů, nebo pro každého uživatele vždy vytvořit zvlášť tabulku, zjednodušeně řečeno.
Presne tak som to myslel
samozrejme s ohladom na vykon je lepsie kazdemu uzivatelovi vytvorit vlastnu table alebo db....
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů
Podobná vlákna
Hlavixky ala httplib — založil bortak
Navigacia ala gmail - cez mriezku — založil ted
Ovládání konzole ála Spouštěcí disketa — založil eidam1995
Obecný dotaz: PHP alá moduly aplikace — založil šnek
Moderátoři diskuze