Dobrý mám jednu otázku :D
Dá sa zachytiť prýkaz na otvorenie adresára napr: C:/programfile/ a tým sa niečo stane ? Okrem otovrenia adresára :D
Fórum › .NET
Zachytenie príkazu
Tato událost lze zachytit pomocí komponenty FileSystemWatcher, který sleduje dění v souborovém systému. Stačí mu nastavit aby kontroloval zvolený adresář a vlastnost NotifyFilter nastavit na NotifyFilters.LastAccess. Na netu se určitě válí dost tutoriálů které se tímto zabývají.
Dík to my úplne stačí lebo som nevedel ani jedno slovo z tých príkazov ale teraz ked viem ta možem na nete pekne si hladať :P
ešte niečo :)
Že ja nechem aby sledoval dianie v adresári ale iba to že ked sa otvorí ??? lebo to NotifyFilters.LastAccess je iba na to že sleduje súbory v adresári ale ja chcem iba žeby sledoval otvorenie adresára ????? Lebo som si pozeral všetko ohľadom tých príkazoch ale nenašiel som vlastnosť otvorenie adresára ???? Nevieš či sa to náhodov nedá ???? Chcem to použiť na to žeby som zabespečil jeden adresár ked sa spustí program žeby sa nemoh ani otnoriť ani nič v nom meniť ??? Ak vieš aspoň na niečo odpoved tak velmy pekne dakujem :P
Neuvědomil jsem si, že to funguje jenom se soubory, doufal jsem že to půjde i u složek. Sice pro složky existuje metoda Directory.GetLastAccessTime(cesta), která hlídá čas posledního přístupu, ale když jsem tento příkaz zkoušel, tak jsem zjistil, že při otevření složky se tento čas bohužel nemění, takže mě nenapadá jak ten problém vyřešit. Pokud však chceš zajistit, aby se adresář nemohl otevřít když běží nějaký program, tak pokud vím tak tomuhle se jen tak zabránit nedá, snad jen změnou práv k adresáři, ale to by pak asi do adresáře nemohl přistupovat ani program. A po pravdě mě ani nenapadá důvod, proč by měla aplikace bránit v přístupu do adresářů.
No moj nápad je takýto :
Chcel som vytvoriť program ktorý po otvorený adresátu ktorý by som zadal tak by nabehlo také okienko a by pýtalo heslo. Ak by si zadal dobré tak ti otvorý ak zlé tak nie. A program by bol zapnutý celý čas ked sa pusti PC a dal by som ho skryť takže by nebol nikde vidieť ani v aplikáciach a ani na lištách iba v Procesoch. Ale nevadí ked sa to nedá tak nič to som dostal iba taký nápad ale aspoň som sa naučil neakú novú vlastnoť v C#. Dík fest za zadadi :P
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
[C#] WebCamera zachytenie pohybu — založil p-r-e-d-a-t-o-r
Zachytenie výnimky JOptionPane — založil Anonym
Zachytenie kopírovania dat v ProgressBare — založil zonda
Spouštění příkazů — založil Blujacker
Výběr vhodnějšího příkazu — založil RS