pomohl by mi nekdo s vyresenim teto ulohy??? potrebuju to prepsat do C++
Hodnotu Ludolfova cisla PÍ lze aproximovat nekonecnou radou
PÍ=4*(1-1/3 + 1/5 - 1/7 + 1/9 - ....)
Sestavte vyvojovy diagram k algoritmu, ktery vypocitat pomoci teto rady hodnotou PÍ s libovolnou presnosti (zada uzivatel). Vyplnte tabulku obsahu promenych pro zadanou presnost 0,1.
Fórum › C / C++
Umi nekdo v c++ a pomohl by mi vyresit ulohu do skoly?
To jeslan : Bude ti stačit jeden for cyklus, kterej projdeš nkrát, kde n je číslo co zadal uživatel. Liché znamínko je plus, čitatel je 1, jmenovatel je 2k+1, kde k je 0 až n-1. To vše si budeš někam ukládat a nakonec to vynásobíš 4
ale tahle si nepomuzes budes plavat furt a nakonec se utopis takze to radsi zkus a kdyz to bude spatne tak ti ostani pomohou to opravit ale porjevis aspon snahu
To mephi : Ale nebude. To sme měli na cvíku z prográmka taky. Je to celkem jednoduchá záležitost. Načteš si přesnost a pak tak dlouho připočítáváš v tylorově polynomu další členy dokud se nedostaneš k tý přesnosti.
Matrix17 napsal:
To mephi : Ale nebude. To sme měli na cvíku z prográmka taky. Je to celkem jednoduchá záležitost. Načteš si přesnost a pak tak dlouho připočítáváš v tylorově polynomu další členy dokud se nedostaneš k tý přesnosti.
ja viem co je Tayloruv polynom, ale tiez viem ako sa ukladaju čísla v počítači ;) bude to fungovat tipujem na 15 miest, tak je to Pi definovane v math.h
ahojte potřeboval bych taky helpnout, udělal jsem kod výpočet fabonacciho čísel nerekurzivně a pořeboval bych jej nějak překopat do rekurzivního stavu, a popravdě nějak nevím kde a jak začít.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int fib(int n)
{
int f1, f2, nove, i;
f1=0;
f2=1;
if (n<=1) return n;
else
{
i=2;
while (i<=n)
{
nove=f1+f2;
f1=f2;
f2=nove;
i++;
}
return nove;
}
}
int main()
{
int n;
printf("12.1_Fibonacciho cisla\n");
printf("\n");
printf("Zadejte cislo:\n");
scanf("%d",&n);
printf("Fib(%d) = %d",n,fib(n));
printf("\n");
system("PAUSE");
return 0;
}
díky za rady
To KroYc : V podstatě jde o to, že k určení jakkéhokoliv čísla potřebuješ dvě čísla předchozí, které každé z nich určíš zase z dvou předchozích, tak bude pokračovat dál dokud nenazaríš na něco, co víš... víš 1. a 2. číslo řady (1,1). Takže v podstatě budeš zjišťovat součet n-1 a n-2 .Pokud nebudeš vědět hodnotu n-1 tak zjistíš hodnotu (n-1)-1 a (n-1)-2 ... snad jsem ti alespoň trochu nastínil řešení :)
Pak mám ještě jeden problém? protřeboval bych poradit s :
Napište v jazyku C funkci int vyskyty(char* texty[], int pocet, char hledany), která vrací počet výskytů znaku hledany v poli textových řetězců texty. Rozměr pole textových řetězců (počet textových řetězců v poli) lze specifikovat pomocí parametru pocet. Pro testování funkce si v main funkci vytvořte libovolné pole textových řetězců.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int vyskyty(char *texty[], int pocet, char hledany);
int main()
{
char hledany;
int pocet;
int i, j;
char *texty[2];
texty[0] = "Ahoj uzivateli,";
texty[1] = "jak se mas?";
texty[2] = "Tohle bude snadne, ne?";
printf("Textove retezce: \n");
printf("\n");
printf("%s\n", texty[0]);
printf("%s\n", texty[1]);
printf("%s\n", texty[2]);
printf("\n");
printf("Znak ""%s""se v poli vyskytuje... \n" );
for(i = 0; i < pocet; i++){
texty[i];
}
for (j = 0; texty[i] < '\0'; j++){
printf("zkouska %s", texty[i][j]);
}
printf ("\n");
system("PAUSE");
return 0;
}
tohle jsem zatím vytvořil a nevím jak dál...
int vyskyty(char *texty[], int pocet, char hledany)
{
int delka;
int celkem = 0;
for(int i = 0; i < pocet; i++){
delka = strlen(texty[i]);
for (int j = 0;j < delka;j++) {
if (texty[i][j] == hledany) celkem++;
}
}
return(celkem);
}
Přidej příspěvek