Ahoj, chtel jsem se zeptat mam formular (Form1) v nem jsem vytvoril instanci na formular (Form2) a dal taky zobrazit pomoci Show(). V tomto Formulari (Form2) jsem provedl nejake zmeny a chtel bych aby vysledek techto zmen (pro priklad obsah promenne) se vypsal do labelu ve Form1. Pro upresneni je Form1 MDI parent. Napada prosim neco nekoho?
Dekuji
Fórum › .NET
Problem s Formulari
Pokud jsem to správně pochopil, tak z formuláře Form1 vyvoláš jiný formulář. Do něho vyplníš např. přihlašovací jméno a heslo.
A chceš aby po stisku tlačítka přihlásit v Form2 se jméno zobrazilo v formuláři Form1 ...
Tak toto by šlo takto:
using (Prihlaseni f = new Prihlaseni())
{
if (f.ShowDialog() == DialogResult.OK)//tlačítko "Přihlásit" musí mít nastaven DIalogResult na OK
{
// nebo form2 musí mít nastaveno: AcceptButton na tlačítko přihlásit
string jmeno= f.Jmeno; // kde jméno je vlastnost
string heslo=f.Heslo; //heslo je též vlastnost
}
}
To elvis :
nene, mám to přesněji tak, že mám Form1. Tam vytvořím například 2 instance Formularu Form2. (Budu mit tedy Form1 ktery je MDI parent Formu2 a napr. 2 formulare Form2) A já právě chci, že volám events (když je aktivní jedno z tech oken Form2) tak obsah (napr textboxu) se vypise ve Formulari Form1. Já dopředu nevím,které z oken a v jakou chvíli bude aktivní, tak se právě potřebuji dostat ke vlastnostem toho Formu1.
Jestli se chceš dostat k vlastnostem Form1 z Form2, tak předej tomu Form2 po vytvoření (ve Form1) this. Zjednodušeně napsáno:
// clenska promenna (ve Form2)
public Form1 parent;
....
// nastaveni this po vytvoreni child okna (ve Form1)
childForm.parent = this;
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ikona ve formuláři — založil Standa
Cas ve formuláři — založil infomf
Nastavení hranic ve formuláři — založil DT
Kontrola emailu ve formuláři — založil cheeester