Zdravim vsechny, mel bych na vas prosim zacatecnickou otazku. Chtel bych si v .NET udelat program, ktery bude pracovat s databazi kam si bude ukladat informace. Kdyz napriklad tento program budu chtit prenest z jednoho pc na druhy je zde nejaka moznost, aby tyto informace v databazi putovali spolu s programem ? Abych nemusel na druhem pc napriklad instalovat ms sql server apd., aby byli v nejakym souboru spolu s programem. Pouzivam visual studio 2008. Dekuji za odpoved
Fórum › .NET
Databaze a .NET
Zdravím,
přijde na to, jakou použiješ databázi. Existuje celkem dost embedded db, které lze tímto způsobem použít (např. Firebird SQL).
To djanosik :
A jaka se asi tak nejvic pouziva v praxi ? Ja jsem do ted kdyz jsem takto pracoval nainstaloval bud phpmyadmin kde jsem mel data, nebo jsem to ukladal do textoveho souboru ale to je trosku neprakticke.
To Kratos : PhpMyAdmin je pouze software pro správu MySQL, to do toho raději nemíchej. Jaká embedded db se nejvíce používá v praxi, to vůbec netuším a už vůbec netuším, která bude vyhovovat tvým potřebám.
SQL Server má edici Compact, která se dá "embeddovat" do aplikací. Nikdy jsem s ní nedělal, ale existuje :) http://www.microsoft.com/sqlserver/2008/en/us/compact.aspx
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
ASP.net výpis z databáze — založil matouch
ASP.NET multiline string do databaze — založil honza
ASP.NET převod databáze na wehosting — založil plasmo
Tabulky databáze, relační databáze a relace — založil mger789
Moderátoři diskuze