Dobrý den,
tvořím jednu aplikaci ve Windows Forms. Chtěl bych se v ní připojit k lokální databází, kde by se ukládala uživatelská data, která aplikací vytvoří. Nastal ale problém v tom, že jsem nenašel žádný způsob jak vytvořit lokální databázi v souboru, kterou bych mohl dodávat zákazníkům spolu s programem a zároveň by pro její funkčnost nebyla potřeba mít na cílovém počítači nainstalovaný SQL Server (/express). Existuje nějaký způsob jak docílit toho, co potřebuji? Nebo byste mi mohli navrhnout jiný postup?
Děkuji
Fórum › .NET
Databáze s Windows Forms
Tomu co hledáš se někdy říká "embedded databáze" a jedna taková existuje i přímo od Microsoftu - SQL Server Compact Edition. Ve Visual Studiu v Add New Item dialogu ji najdeš pod položkou "Local Database".
Zdravím,
pět dní stará diskuze: http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=15159-databaze-a-net. Přidej trochu snahy a hned to bude mít lepší výsledek. Jiný postup lze navrhnout v případě, že napíšeš, co je tvým cílem.
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů
Podobná vlákna
Windows forms — založil Johnnny
C# Windows Forms kreslení — založil mstarman
Web forms externí databáze — založil hajnis
V Monu najednou nefunguje Windows Forms — založil Matěj Andrle
Moje první aplikace ve Windows Forms - kalkulačka — založil czbero
Moderátoři diskuze