Ahoj řeším teď následující problém a nemůžu na něj přijít, už jsem pročetl několik různých tutoriálů a řešení pro můj případ je stále v nedohlednu. Problém je následující: mám 2 pictureBoxy a pomocí drag and drop chci z jednoho do druheho dostat bitmapu. Mám 3 metody MouseDown, DragEnter a DragDrop.
MouseDown:
private void pictureBox_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
PictureBox Pb = ((PictureBox)sender);
Pb.DoDragDrop(Pb.Image, DragDropEffects.All);
}
DragEnter:
private void pictureBox_DragEnter(object sender, DragEventArgs e)
{
e.Effect = DragDropEffects.All;
}/* Do teto casti kodu se pri krokovani vubec nedostanu, Zkousel jsem jeste navic misto nastaveni efektu dat test if (e.Data.GetDataPresent(DataFormats.Bitmap)) a pak nastavit efekt. */
DragDrop:
private void pictureBox_DragDrop(object sender, DragEventArgs e)
{
PictureBox picbox = (PictureBox)sender;
picbox.Image = (Image)e.Data.GetData(DataFormats.Bitmap);
picbox.Refresh();
}
Co jsem zkousel s textem a dvema textboxy fungovalo, ale nevím, proč mi nefunguje toto. Díky za odpověď
Fórum › .NET
Drag and Drop
Většinou je potřeba drag & drop povolit (AllowDrop?). Otázka ovšem je, jestli to u PictureBox vůbec má fungovat. Pokud ne, tak by se to mohlo dat obejít přes jinou komponentu, která dokáže zobrazit obrázek. Nebo to lze určitě obejít přes celý formulář, kdy události od myši zpracováváš na jeho úrovni a oblast PB vyzjistíš podmínkou.
Většinou je potřeba drag & drop povolit (AllowDrop?). Otázka ovšem je, jestli to u PictureBox vůbec má fungovat. Pokud ne, tak by se to mohlo dat obejít přes jinou komponentu, která dokáže zobrazit obrázek. Nebo to lze určitě obejít přes celý formulář, kdy události od myši zpracováváš na jeho úrovni a oblast PB vyzjistíš podmínkou.
Koukal jsem do properties PictureBoxu a tam neni zadna polozka allow drop. Allow drop jsem nasel u formulare. Takze to mam zkusit tak, ze(zjednodusene) zjistim, jestli na souradnicich kliku je picture box a pak provedu drag and drop do prislusneho p.boxu?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Drag and drop — založil wetty
Problem drag and drop — založil shifty
Drag and drop v Javascript — založil IronBoy
Událost drag drop na vic objektu — založil Mamrdek
Drag Drop buněk v tabulce Delphi — založil Veronika