Mam takový problém, psal jsem program, vše probíhalo v pořádku ale najednou mi to vyhodilo chybu "unit expected but uses found", myslel jsem si že to je jen špatně zapsanym kodem, ale v již hotových programech mi to házelo také tu samou chybu , nevíte někdo co znamená a jak ji odstranit? Předem děkuji za odpovědi .
Fórum › Pascal
Nejde unita uses
Řekl bych, že jsi napsal "uses uses;". Uses není jednotka, ale klíčové slovo, za které se použité jednotky mají vypsat, tedy např. "uses crt, dos, graph;". Víc z tvého popisu neodvodím, chtělo by to vidět zdroják.
Moje stránka.
Jo ták...
Crt je většinou uložená v TURBO.TPL. Jestli tam opravdu je, zjistíš programem TPUMOVER.EXE, který je standardně součástí TP (Turbo.tpl mu dej jako parametr). Jestli tam je, tak si někde v nastavení (tuším options - startup) zkontroluj, jestli máš zatržené "Load turbo.tpl" (nebo tak nějak). Jestli tam není, tak se podívej, jestli ji někde máš v podobě CRT.TPU. Jestli ne, tak si ji budeš muset někde sehnat. Jestli jo, tak zkontroluj, jestli je ve správném adresáři (options - directories - exe and tpu directory), nebo ji Tpumoverem přesuň do turbo.tpl.
Doufám, že to pomůže.
Moje stránka.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Unita z Pacalu do dll — založil yaqwsx
Nejde zapnout — založil Martin
Nejde zapnout PC — založil Garret Raziel