Zdravím všechny skvělé programátory.
Potřebovala bych pomoc s jedním takovým prográmkem do Delphi. Potřebovala bych v Delphi vytvořit program na sčítání dvou matic (4x4). Ty hodnoty do matic bude zadávat uživatel. A musím najím maximum první a minimum druhé matice. A následně vypsat součet diagonály výslesledné matice.
Mohl byste mi s tím někdo pomoct? Byla bych opravdu moc ráda!
Předem moc děkuju
Fórum › Delphi
Delphi matice - nutné
Matice je dvojrozměrné pole (4x4). Budeš tedy procházet toto pole a dělat součet (stejné indexy), hledat max a min tak, jak se klasicky hledá max a min v poli. Diagonála je součet z indexů [0, 0], [1, 1], atd. ... Prostě je to příklad na cyklus (2x for - vnořený), podmínku a dvojrozměrné pole.
To Honzc :
Strašně mooooc děkuju, funguje to perfektně :) já jsem právě nemohla přijít na to, jak to udělat, aby mi to takhle vypisovala do StringGridu. Je to opravdu úžasné!! Ještě jednou strašně moc děkuju!
Zdarec lidi, potřebuju pomoc..
Po spuštění načte program z externího souboru čtvercovou matici (n*n) a určí, zda je daná matice symetrická podle os symetrie a otočení o 90, 180 a/nebo 270 stupňů. O výsledku informuje uživatele pomocí výpisu na standardní výstup.
Vůbec nevím jak na to.. Předem díky
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Delphi matice úkol — založil Václav
Matice a další věci v Delphi — založil studentka
Delphi - Sedlový bod matice — založil Pavel
Delphi 7 - generace náhodných čísel do matice — založil pigin