Zdravím. mám ve VS vytvořený program a pro jeho zdárný chod pod Win Vista / 7 je potřeba, aby se spouštěl s právy správce. Dá se něco takového nastavit již přímo ve VS? Pokud ano, kde? Pokud ne, dá se to řešit nějak jinak?
Fórum › .NET
Spuštění projektu z VS s právy administrátora
Zdravím,
je opravdu nezbytné, aby celý program běžel s právy admina? Před časem jsem zkoušel, jak tohle jednoduše a uspokojivě vyřešit a došel jsem k -> viz. příloha. Detailně si to prostuduj (včetně post-build events ve vlastnostech projektu Elevated).
Budu rád, když to bude i nadále přístupné pouze v této diskuzi, časem o tom napíšu článek.
To marpit : Ukládat cokoliv do program files je obecně špatně. Ten příklad není nijak složitej, ale jsou tam naznačený dva způsoby, který je možný využít.
Promiň že do toho zasahuju aniž bych poradil, ale opravdu nechceš přemýšlet o jiném konceptu? Já takové programy vidím denně a neskutečně mě serou. Co když uživatel vůbec není admin? Pak když to uživatelům se STANDARDNÍMI právy na síti nedokážu zprovoznit tak jsem za blbce já - vždyť "doma jim to normálně chodí". Samozřejmě běžný uživatel není schopen pochopit, že na vině je tvůrce... :(
To velurex : vis jak by bylo tezky udelat program, kterej to vse zvladne ve vlastnim adresari? .. proto jeste neexistujou zadny programy co nahrajes na flashdisk a spustis kdekoliv.. proste to nejde :))))
djanosik napsal:
To marpit : Ukládat cokoliv do program files je obecně špatně. Ten příklad není nijak složitej, ale jsou tam naznačený dva způsoby, který je možný využít.
Do Program Files musím ukládat, protože se jedná o instalátor pluginů, tedy ke správné funkci je nutné to dát k programu.
To marpit : Jasně, takže je to jednorázová aplikace, která se spustí, něco provede a pak se zas ukončí? V takovém případě to má své opodstatnění, ale pokud je to jediná věc, která tu aplikaci váže na práva admina, tak je to škoda.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Visual C++ 2008 - Spusteni programu s administratorskymi pravy — založil Jarda Hlavacek
Problém s přístupovými právy — založil froo+
C# prace s user pravy a virtualizace-VirtualStore — založil silent
PHP - linux - Raspberry - problem s pravy — založil Borisek
Problem s pravy, pri mazani slozky — založil silent
Moderátoři diskuze