Ahoj, mám takový problém. Stále se mi nedaří posílat data mezi MdiFormy.
Konkrétně se jedná o dva MdiChildy a jeden má poslat text do textboxu toho druhého.
Z parentu mi to funguje bez problému, ale takhle mi to vůbec nejde.
Díky za případnou pomoc.
Fórum › .NET
MdiFormy a sdílení
Nejlepší je dodržovat hierarchii oken (tříd apod.). Parent zná obě MDIchild okna, ty okna se mezi sebou vlastně ani nemohou znát. Mohl bys jednomu předat referenci na druhý, ale to je trochu "prasárna" :smile1: . Předávej si ty data přes parenta. Jedno child okno pošle data do parenta, ten zjistí, co kdy a jak a bude vědět, že je má poslat do druhého okna (child1 -> parent -> child2). Dobře se tak řeší stavy, že to druhé okno ještě není nebo už zase není atd.
Ahoj, nepíšeš zda se má jednat jen o výměnu dat mezi dvěma MDI formy, nebo se mají zapojit všechna vytvořená MDI okna. Nebo třeba jen ta, která jsou určitého typu (instance třídy).
Já bych to řešil přes nějaký EventAgregator (MessageAgregator), jehož instanci bych předaval každému zúčastněnému oknu ve výměně dat. Každé okno by si pak zaregistrovalo požadovanou událost a iniciátor by tuto událost odpálil. Tím dojde k probublání události i do ostatních oken. A v parametru dané události si můžeš předat třeba ten změněný objekt.
Pěkný den,
Jarda Jirava
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Sdileni programu — založil dyžon
Sdílení na Facebooku — založil pepa
Sdileni data a databaze... — založil Koudis