Zdravím, řeším problém, kdy mám tabulku kontakty a v ní sloupce:
id_osoby
id_typy_kontaktu(1=> ICQ, 2=>skype, 3=>tel, 4=>mail)
kontakt(zde je vlastní kontakt, takže tady může bejt:724877987 nebo adasd@aseea.com, atd......)
za tou podmínkou WHERE sjem umsel dát AND abyc jednoznačně určil které soobě se má změnit třeba mail, protože když jsem to nechal bez id_osoby, tak se změnil mail všem kteří měli v tabulce kontakt na id_typy_kontaktu=4.
a mám v takovýto UPDATE(v PHP skriptu):
"UPDATE kontakty SET kontakt='".sc($_POST['kontakt'])."' WHERE (id_typy_kontaktu='".$_POST['id_typy_kontaktu']."') AND
(osoby.id_osoby='".$id_osoby."')"
Jde mi o zejména o to, jestli mám dobře udělanou podmínku(mě se to nějak nelíbí, alemělo by to bejt řpece správně) a ještě dotaz: nemá bejt ještě za celým WHERE jedny závorky takže:
WHERE ((id_typy_kontaktu='".$_POST['id_typy_kontaktu']."') AND (id_osoby='".$id_osoby."'))"
Fórum › MySQL
Lze u UPDATE mít víc podmínek WHERE
To doonio : Je to správně. Závorky nejsou v tomto případě nutné (ani ty co tam už máš), ale pokud bys měl za where složitější výraz, tak se je vyplatí používat.
pokial mas 2 podmienky, zatvorky nemusis riesit, nie je dovod... pokial by si mal 3 a viac treba to uz riesit zlozenymi podmienkami..
priklad:
FALSE and FALSE or TRUE = TRUE
FALSE and ( FALSE or TRUE ) = FALSE
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů
Podobná vlákna
Dva a vic formu — založil jožkuuuu
Win Update nebo Office Update ničí ActiveX objekty — založil Pfox
Událost drag drop na vic objektu — založil Mamrdek
Jsem cim dal tim vic blbsi? — založil yaqwsx
Windows ukazují, že v baterii je 4% původní energie, i když je jí ta… — založil JannBaill
Moderátoři diskuze