Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako by som mohol riešiť, nasledovnú situáciu + príklad:
V index-e mám štatistiku užívateľov, je ich veľa a ak, by som si chcel pozrieť toho, ktorý je úplne dole, tak by som musel dlho skrolovať... Ako, alebo pomocou čoho by som spravil to, aby sa mi napr. na jednu stránku zobrazilo napr. 10 výsledkov (keby bol súčet výsledkov 50) tak aby sa mi to automaticky porozdeľovalo na 5 strán...
Ďakujem, za pomoc a bol by som rád, ak by ste mi sem prihodili, aj nejaký príklad, keďže nemám o tom šajnu...
Fórum › PHP
Štatistika - strany
Pokud to taháš z MySQL, tak stačí použít klauzuli LIMIT (LIMIT start, pocet_zaznamu):
Takto vybereš prvních 10 výsledků:
select * from stat limit 0, 10
Potom stačí jen předávat číslo strany v URL a postupně navyšovat parametr start.
Tak jak jsem napsal v prvním příspěvku.
Např. odkaz: stat.php?page=2
$pocet = 10;
$start = $pocet * $_GET['page'];
select * from stat limit $start, $pocet
To Lovec : nechápu na co se ptáš. Odkazy uděláš jednoduše, vezmeš počet položek v tabulce, vydělíš ho počtem příspěvků na stranu a vypíšeš potřebný počet odkazů, příp. to můžeš upravit a vypisovat odkazy na pár prvních stran a pár posledních.
Ale to jsem přece už psal, vezmeš celkový počet příspěvků, vydělíš to počtem příspěvků na stranu a je to.
$prispevkySql = MySQL_Query("SELECT Count(*) AS count FROM stat");
$prispevky = MySQL_Fetch_Assoc($prispevkySql);
$stran = $prispevky/$pocet;
for ($i=1; $i <= $stran; ++$i)
{
//tady si vytvoris odkaz na prislusnou stranu
}
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů
Podobná vlákna
Zmena strany — založil 7raul
Obsah 3. strany — založil Radim
Třídy třetí strany — založil Midnight
Vṕočet strany trojuholníku — založil lukas.balaz
Automatický send dat ze strany serveru — založil kweety
Moderátoři diskuze