Zdravím,
mohl byste mi někdo poradit, jak použít Array.Sort(), pokud mám například pole třídy Osoba, která obsahuje: Jmeno, Plat, Věk, Velikost bot ;) atd... pokud to chci setřídit podle konkrétní proměnné, třeba Plat? Mohl bych si naprogramovat vlastní sort pro každý, ale určitě to jde jednodušeji.
Děkuji Mirek
Budu vděčný za každou radu ;)
PS stejné to bude i u Generických seznamů, že?
Fórum › .NET
Třídění pole, jejichž prvky jsou instance tříd
Koukám, že jsem nenapsal, že mě to zajímá v C#...
Tak jako tak musí ta komparační funkce vědět, podle čeho to má třídit. Možná na to existuje nějaké ještě vypečenější finta, ale vůbec bych se nebál "napsat to složitě" http://www.csharp-examples.net/sort-array/.
Děkuji,
myslím, že přes to rozhraní to bude výborné ;)
Ahoj,
pokud můžeš použít LINQ, tak bych se nebál jej použít. Pak to máš velice jednoduché a můžeš napsat
serazenePole = pole.OrderBy(o => o.Plat);
Pěkný den,
Jarda Jirava
Dekuju vsem,
vcera jsem jeste brouzdal a pres ty LINQ to asi bude nejlepsi, delam sportovni tabulky v tom programu, takze se mi bude hodit ascending a descending. Kdyz jsem na to vcera narazil, prislo mi LINQ jako na to delane ;)
Mejte se
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů
Podobná vlákna
Jaké jsou důležité prvky, které návrháři loga nyní uvažují? — založil hadiyabarakahea
Prvky pole — založil pav
(C++) Prvky pole do společné proměnné — založil richard.zavodny
Nahodne prvky typu char z pole -nutne — založil lexie2
Pole a třídění — založil sXe
Moderátoři diskuze