Ahoj všem zde přítomným a chytřejším, chtěl bych se vás zeptat, jak ošetřím délku provádění scriptu. Dělám si malou fotogalerii. Nahrání fotek na web problém mě úspěšně funguje. Ale při prohlížení mám vytvořený script, který mě zkontroluje rozměr fotek v daném albu a všechny větší fotky mě zmenší a současně vytvoří náhledy. To vše funguje, ale když do alba nahraji najednou více větších fotek, 60 vteřin pro běh scriptu nestačí aby všechny fotky upravil a vytvořil náhledy. tak mě se chci zeptat, jak to vyřešit.
Kall Ell
Fórum › PHP
Jak Ovlivnit délku scriptu
Nejjednodušší je odstranit generování náhledu z "věřejné" části fotografie. a skript spouštět po uploadu fotek. Pokud nemáte multiupload tak by neměl být problé toto pustit v skriptu uploadu. Pokud multiupload máte tak počkat až proběhne upload. A poté šikovným cyklem kontrolovat kolik fotografií bylo zkontrolováno a převedeno a po určitém počtu iteraci (empiricky odvoďte) zavolat funkci header a kontrolu spustit znova s tím že přeskočíte již zkontrolované fotografie.
A nebo zvíšit limit serveru :-)
Hovoríš, o tom že skript ti renderuje a zmenšuje obrázky/náhľady, to serveru dosť trvá, pretože používa výkon na prepočítanie tých obrázkov. Preto si tie miniatúry ulož ako obrázky (pochybujem, žeby si s miniatúrou chcel ešte niečo zložitejšieho robiť), a potom pomocou php skriptu nejakým spôsobom nalinkuj do html.
Kešovanie (cache) ti pomôže...http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&q=php+Cache+&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=94ad962e1920235d
Uvediem príklad: Nauploaduješ obrázok, php skript urobí zmenšeninu/miniatúru a uloží ho na disk ako súbor. Potom v gallery.php už len nájdeš požadovanú miniatúru...je to trošku zložitejší systém, no rozhodne by ti mal pomôcť...
To Cicero : Asi jsme si nerozuměli, já to tak udělaný mám. Problém je v tom, že náhledy se vytvoří až při prvním načtením příslušného alba spolu se zmenšením obrázků. Vše funguje dobře, problém nastane, když nahraji do alba více obrázků. Pak při prohlížení nestihne script včas vytvořit náhledy a převzorkovat obrázky. Skončí to chybou vypršení časového limitu a php server script násilně ukončí. Několikrát reloaduju stránku a po dvou nebo třech reloadech se už načtou náhledy. Záleží na počtu obrázků.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak zjistit délku dokumentu word? — založil oxidián
Rozměr textu na délku — založil Mates
Spojení 2 scriptu — založil Pepaa
Chyba ve scriptu — založil Kall_Ell
Vysvětlení scriptu — založil robb