Dobrý večer, omlouvám se za svojí hloupou otázku, ale.
Plánuji se učit jazyk C++. Dělám 3D grafiku a rád bych k tomu vytvořil program a dal objektům pohyb a vlastnosti.
Jenže se mi naskytla možnost rozjet vlastní herní server na jednu online hru, jenže server je v jazyku C#.
Četl jsem tady, že programovací jazyky jsou prakticky to samé. Mám doma knížku C++ za 21 dní a mistrovstvi v C++ 3. akt. vydání.
Myslíte, že to bude stačit? o jazyku C# tam nic není, našel jsem ale knihy které tento jazyk vysvětlují.
Mám si je pořídit?
Jaké jsou vlastně rozdíly mezi těmito jazyky? Děkuji za odpověd.
Fórum › C / C++
Rada ohledně C/C++
Jen si přečíst knížky nestačí... Musíš programovat,programovat,programovat!
Aby jsi se dostal ke 3D musíš už umět v daném prog. jazyce docela dost aby jsi vůbec pochopil co se po tobě v různých tutorialech co najdeš po netu chce.
C++ a C# se od sebe liší docela dost, syntax je sice hodně podobná ale tím to asi tak končí (na netu jistě najděš hodně článků které vysvětlují co je c# zač). Osobně bych ti doporučil začít s C#. Je to jednodušší moderní jazyk a jeho nevýhody (menší výkon (ve většině případů nerozeznatelný od C++), špatná přenositelnost na jiné platfomy) ti jako začátečníkovi rozhodně vadit nebudou. Časem můžeš přejít na C++ ale je otázka jestli se ti bude chtít. :-)
Abych tak řekl rozdíl mezi C++ a C# je jako mezi Sadou nářadí a CNC obráběcím strojem.
S tím počítám, že to nebude procházka růžovým sadem. S tim serverem mi poradil kamarád. Líbilo by se mi spravovat vlastní herní server, ale C# neumím. Co jsem tak četl knížku, tak tam píšou, že C++ je nadstavba jazyka C, takže předochod z C++ na C,C# je mnohem snažší, než obráceně. Ale za to, C++ je těžší. Mno já hlavně nemám na to doma materiály, na studium C#.
Knížka stojí 790kč, musím počkat až mi příjde výplata. Jinak plánuji si koupit balíček ASP.NET 3.5 + C# 2008 Programujeme profesionálně od CPRESS, za 2980kč. Je to balík knih pro profíky, ale pokud si pořídím knihu C# v kostce od nakladatelství grada, tak bych měl zákládní stavební kámen.
Mohl bych se do toho dostat. Jen, zda to C++ a pořádně. Nebo C# pořádně s tím, že potom C++. Ten skok je prý opravdu velký. Dá se to přirovnat k znovu učení se jazyka C.
No začal bych s tím C#. Aspoň nenarazíš rovnou na všechny ty složitosti C++, ale budeš to mít pěkně postupně. A 3D grafika se v tom taky dá dělat.
Co se týče knih, tak já se programovat naučil bez nich.
Jo a pokud hned po přečtení tohoto příspěvku nespustíš Visual Studio a nezačneš programovat, ale místo toho budeš přemýšlet co si koupit za knížku a jestli začneš jedním, nebo druhým a kdesi cosi, tak to nikam nedotáhneš ;)
Díky to jsem chtěl vědět. Já nejsem člověk, kterej by si říkal mám nemám. Jen mě zajímali názory lidí, kteří na tom makaj. Takže začnu stejně C++ je sice těžší, ale stavební kámen mám. C# budu nakonec dělat taky, ale až krapet dýl. Visual Studio už jsem pustil a mám prvni program napsanej. Je to úžasný, nádhernej pocit. Sice to neni Mafia II, ale je to hustý xD
Tak jsem tu znova, jak jsem říkal, už se mi podařilo napsat program. Ale nyní mám první problém a vůbec netuším kde. Je to přesně podle předlohy, není to kopírované, ale přepsané. Poradíte mi?
http://2i.cz/2i/i/4c709bc6/34979607ff0f4e179489b6d922afac9f/b2bac1eb38.f.jpg
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rada ohledně programování — založil Razor339
Otázka/Rada ohledně C++(náuka) — založil Marty
Rada ohledně funkce řádkové normy matice — založil Loutis
Moderátoři diskuze