Zdravím všechny,
tak jsem si koupila knihu C++ za 21dní a hned mám problém, pokud jsem to pochopila dobře, tak kompilátor mi má z daného naprogramovaného dokumentu v podobě ***.cpp vytvořit spustitelný program ***.exe...
když spustím .cpp tak se mi v okně kompilátoru otevře nové okno, kam znovu naprogramovaný soubor překopíruju, dám F9 a vytvoří se mi .exe ovšem neotevře se mi dál nic....
Kde je problém??? :((
Děkuji
Fórum › C / C++
První krůčky a hned problém
Nainstaluj si codeblocks (z www.codeblocks.org), jak už tu někdo výše doporučoval. DevCpp je poměrně zastaralé a asi ne moc udržované.
Pouze jeden cin.get(); ti fungovat nebude, důved je paměťový buffer nebo tak něco . Musíš ho tam napsat dvakrát, nebo ten kód uprav takhle.
#include <iostream>
#include <windows.h>
int main ()
{
std::cout <<"Ahoj Ty tam!\n";
system("pause");
return 0;
}
Pokud by jsi trvala na cin.get(); tak to uprav takhle, ale doporucuji prvni moznost:
#include <iostream>
int main ()
{
std::cout <<"Ahoj Ty tam!\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
:))) vím, že se to má nainstalovat, ale nevidím tady nic, co by šlo nainstalovat... každopádně mi to jde i bez toho.. tak to asi tak nechám, tomu nic neuškodí, ne? pokud do každého programu budu psát system ("pauze"); tak je to ok, ne? teda jen do doby, dokud nenarazím na něco, co pauzu nesmí mít... no.. tak dobře, tak rozbalila jsem soubor a nikde není instalačka... je tam jen tohle viz příloha
Asi jsi stáhla špatný balíček :D. Zkus to z jiné stránky ;-)
Jinak k tvému dotazu:
1) Nepíše se to
system("pauze");
ale system("pause");
2) Mělo by ti to fungovat ve všech programech :-)
Zde máš vysvětlení k system("puase");
To co je v závorce v uvorovkách se jakoby napíše do CMD (příkazový řádek Windows).
To znamená, že to je uplně to samé jako když otevřeš CMD (Win + R a napsat cmd) a napíšeš pause .
Nevím , jak se vyznáš v CMD, ale pokud ano, tak ti to hodně ulehčí programování.
Např. vypnutí počítače se napíše takhle:
system("shutdown -s");
sakra... takže až si to stáhnu, tak pak nebudu mít problém s oknem, které se hned nezavře, vid?? já to stahovala z tý stránky www.codeblocks.org, ale asi to stáhnu ze slunečnice či tak nějak.... každopádně ted mám další doatz, byla jsem v knihovně a půjčila jsem si kapesní rádce C a C++ a tam je jakoby srovnání kodů u C a C++ a nekoresponduje to s info v knize Naučte se C++ za 21dní, protože tam ten kod pro C++ je v tom rádci pro C..?? jsem z toho trošku zmatená... to, co jsem psala viz výše, to je jazyk C++ ne C, ne??? :)
1. pokud máš u knížky překladač (+ IDE), tak je dost možné, že s ním výklad v některých částech počítá. Takže používej to.
2. ten "problém" není problém. Program skončil, okno se zavřelo, hotovo. Spouštěj konzolové programy z konzole. Viz. KIIV.
3. čti jen jednu knížku a na srovnávání C a C++ se vykašli, když neznáš ani jedno.
Code::Blocks má dvě varianty a to s kompilátorem a bez (samozřejmě ještě mutace na různé OS). Zkus to z týhle stránky.
http://www.codeblocks.org/downloads/26
Stáhnout tenhle soubor:
codeblocks-10.05mingw-setup.exe
Klikem na konec řádku na: BerliOS
tak teď jsem z toho paf... poslala jsem kamarádovi ten program, který mi problikává, jemu to taky jen problikne, takže to není starým kompilátorem, ne?
což znamená, že tam musí být pokaždé ten kod system("pause");
vím že se asi ptám na totéž pořád dokola, ale asi to pořád nechápu :( čím to je, že to jen problikává, zda starým kompilátorem, ci tím, že tam musí být ten kod system("pause"); ??
To C++S : Problikává to proto, že program splnil to měl udělat (tzn. něco vypsat do konzole) ,a tak se hned zavře... Co je na tom k nepochopení?
Takže odpověď: Ano, system("pause"), popř. jiný příkaz na čekání), tam musí být.
Ty jsi asi zvyklá na klasické windowsácké programy, které vždy otevřou nějaké okno kde se dá na něco klikat. Tyhle programy se hned samy nevypnou.
Jenže to, co tady plodíš, je program v klasickém smyslu - provede postupně všechny příkazy (kterých tam moc nemáš ;) a pak skončí. Proto taky jen tak problikne - všechno se provede velmi rychle. Takže všechno funguje tak, jak má. Když tam dáš to system("pause"); tak program bude čekat až něco zmáčkneš a až potom se vypne.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém se znaky v Dev-C++ 4.9.9.0 a první program — založil paul27
Konzole se hned zavře — založil k0xz
Okno se hned zavre — založil KiXi
Okno se hned zavře — založil Eda
Zapnu a hned se vypne — založil Quikc