Ahojte
mate nejaky osvedceny nastroj/kniznicu na vytvaranie pdf dokumentov v jave? Nieco easy a free (aj v biznis prostredi)
Dakujem za kazdy tip..
pozeral som napr. pdfbox od apache ale privitam nejake postrehy a doporucenia od Vas
Fórum › Java
Cim vytvarat PDF
No tak som nakoniec skombinoval technologie XML a XSL a transformaciu na PDF prostrednictvom FOP (od Apache).. 2 dni to zabralo - 1 den xsl a 1 den rozchodenie kodovania (aby pdf zobrazovalo spravnu diakritiku)
To len ak by niekto nieco take hladal.... majte sa:-)
To liborb : No skusim to popisat: berme za zaklad ze bez diakritiky to funguje. Teda je xml, k nemu xsl a v prikazovom riaku alebo z prostredia Java to ide spustit bez chyby a vygeneruje pdf.
Ked som tam najprv doplnil pismeno "č" tak pri kodovani utf-8 to padlo na vynimke a pri windows-1250 to bolo zmenene na #.
Vyriesil som to nasledovne:
Na stranke : http://www.kosek.cz/sw/fop/index.html je na download upravu fop config a jedna kniznica... tie som dokopiroval do prislusnych adresarov (xconf prepisal). Funguje 0,95 aj na verziu 1,0
Namapoval som spravne cesty (ENTITY) v subore fop.xconf
a doplnil tagy: <directory>C:\WINDOWS\Fonts</directory> <auto-detect/> do
<renderer mime="application/pdf"><fonts>
Pracoval som s fontom arial a v xconf-e to pokracuje:
<font metrics-url="&fop.home;conf/arial.xml" kerning="yes" embed-url="&fonts.dir;/arial.ttf">
<font-triplet name="Arial" style="normal" weight="normal"/>
<font-triplet name="sans-serif" style="normal" weight="normal"/>
</font>
nasledne v tom xsl som mal:
<fo:block font-size="10pt" font-family="Arial" ... atd (slovo Arial muselo zacinat velkym pismenom:-))
Cize v adresari windows si nasiel spravny font a v prilozenych xml mal metriku k nemu a pod..
Neviem ci je to velmi zrozumitelne takto narychlo, ale kto s tym robil, pochopi:-)) Pripadne poslem funkcne kody v PM...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Generovani Testu do PDF = vytvoreni PDF v Jave + for cyklus — založil AndrewLucas
VB(S) Cim zacit? — založil BobrB
Čím zabezečit? — založil Alsarin (CZ)
S cím dřív začít ? — založil Lucinka
čim začít v SDL — založil Sony
Moderátoři diskuze