Dobr? den. Jsem v programov?n? naprost? začátečník a koupil jsem si knihu Nau?te se programovat (http://www.linuxzone.eu/index.phtml?ids=2&idc=1437). V?e bylo celkem v po??dku ale po p?r prvn?ch lekc?ch jsem se na?tval na kompil?tor dodan? ke knize kter? je pln? bug? (hlavn? mi vad? probl?my s p?smem kdy se znaky klidn? p??? p?es sebe) a rozhodl jsem se ps?t d?le v DEV C++ kter? pou??v?m ve ?kole. Probl?m je, ?e autor knihy napsal vlastn? knihovny pro pr?ci s grafikou se kter?mi se pracuje v p??kladech z knihy a j? nevím jak tyto knihovny nastavit v DEV C++(pro kompil?tor z knihy je v knize popsan? ?e?en? krok po kroku). Je tomu asi m?s?c co jsem zkou?el v?echno mo?n?, ale nakonec jsem rezignoval. Nyn? se ke knize chci zase vr?tit, ale potřeboval bych nastavit knihovny pro DEV > kdybyste n?kdo poradil jak na to byl bych velmi vd??n?.
Fórum › C / C++
Nastavení knihoven v DEV C++
doufam, ze je to ono
v menu Options -> Compiler Options na zalozce Directories jsou cesty ke slozkam, odkud se ty knihovny tahaj. Dal mas dve moznosti. Bud pridat vlastni knihovny do techto slozek, a nebo nastavit vlastni cesty (a pak je vhodne/nutne zkopirovat vsechny puvodni knihovny...)
Osobne bych volil prvni z moznosti
M?m verzi 4.9.9.2 - nevím jestli jsi to popisoval zpam?ti nebo z jin? verze ale ??dil jsem se zhruba pokyny je? jsi mi dal i kdy? je to rozm?st?n? cel? trochu jinak. Dostal jsem se tam co minule - p?idal jsem slo?ku s knihovnami v?emi t?mi způsoby a nikdy to nefunguje. Nav?c ono to p?ipojuje jen slo?ku zat?mco kompil?tor u knihy p?ipojuje samotn? soubory a autor klade d?raz na spr?vn? po?ad? p?ipojen? knihoven :( - fakt nevím co s t?m. Ten jejich kompil?tor je stra?nej ale v DEVu to nerozchodim.
P?esto d?ky za pomoc.
teda nevim jak ten tvuj kompilator, ale dev pripojuje jenom soubory, ktere definujes pres include
napr.
include <studio.h>
Napsal jsem prvn? malink? program kter? m? jen spustit jednu z funkc? z t? knihovny - knihovnu jsem definoval p?es include - snad jsem i p?ipojil slo?ku kde se knihovna nach?z? ale zkompilovat se to nechce proto?e tu knihovnu to nenajde. J? si s t?m teda budu je?t? n?jk?k hr?t - je jasn? ?e jsem tu knihovnu nep?idal - budu d?l zkou?et v?echny mo?nosti co n?co p?ipojujou :)
Tak jsem to připojil všude kde to šlo a .. knihovna je připojena. Už to zná všechny ty funkce, ale zase se to nechce zkompilovat - s tím už si zkusím poradit sám.
hm tak to uz ti neporadim, ja c++ zousim jenom tak ve volnym case (kteryho moc neni)... leda zkus pohledat primo na strankach Devu
To inocencz: Sežeň jinou učebnici nebo nepracuj s knihovnami, které jsou tam vytvořené :)
to Runn3r.cze:
neni to nahodou studio ?
jezis tech knihoven je... staci si vybrat...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Dev-C++ nastavení — založil Tax
Prilinkovani knihoven ve VS — založil Tom12
Include knihoven — založil garamond
Přehled knihoven >> !!!!! << — založil gatuso
Turbo C++ - volani knihoven — založil easy_burn