Ahoj, pujdu rovnou k věci, jaký jazyk je nejlepší pro takové ty větči software, jakože Photoshop, Office. Jestli používát Javu nebo C++ popřípadě jiný? Včetně dobře zpracovatelné grafiky, u java mi přijde že se grafika tvoří blbě, nevim. Nechci vytvářet žádny super program ale jen tak mě to zajimá.:)
Fórum › Java
Java grafika a další
tak jsem si přečetl tento článek http://www.dadajax.net/je-java-vhodna-pro-desktop/ a myslím že javu vypustím. Tak teť je otázka C++ a nebo nějaký jiný?
Tak třeba zrovna OpenOffice jsou "vlajkovou lodí" projektů v Javě. Oproti autorovy odkazovaného článku znám a používám několik Java desktop aplikací (OO, Eclipse, Poseidon for UML, nějaký XML editor, XSLT ...) a s článkem souhlasím pouze v bodě rychlost - jsou prostě pomalejší a občas se "zamyslí". Ale tahle nevýhoda rychle ustupuje s výkonem PC. Pokud plánuješ udělat věc multiplatformní, tak Java. Pokud ti opravdu záleží na rychlosti (program na stříhání videa bych třeba v Javě nedělal :)), tak C++.
Dělám teď takový experiment. Budu dělat aplikaci pro poměrně náročné zpracovávání dat, rychlost bude potřeba. Rozhodl jsem se to dělat v Javě. Jak to dopadne, dám určitě vědět :).
Dříve jsem dělal v C++, teď používám Javu. O proti C++ je programování v Javě daleko pohodlnější, rychlejší a bezpečnější. Osobně vidím budoucnost C++ spíše v aplikacích, kde je opravdu potřeba výkon, optimální využití paměti a je sem tam třeba sáhnout i na nižší úroveň.
Pokud chceš v něčem začít, tak doporučuji C++. Umožní ti si programování lépe osahat a také tě bude vést ke správným návykům, právě díky tomu, že ze začátku čas od času strávíš celý den hledáním chyby kvůli přístupu do nesprávného místa v paměti :).
Ten článek je jeden blábol vedle druhého podle toho bych se vůbec neřídil. Jinak OOo jsou psané v C++ (http://svn.services.openoffice.org/ooo/trunk/), pouze umožňují vývoj pluginů v javě. Přesto v počátcích měli (a částečně stále mají) obrovské problémy s výkoností. To že java je teoreticky pomalejší neznamená, že všechny aplikace napsané v javě budou pomalé. Na to mají největší vliv programátoři.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Prodam knihy z VSB FEI Java a dalsi — založil Luke007
Poptávám JAVA programátora pro tvorbu JAVA testu — založil Mailando
[JAVA] dodatečné úpravy v JAVA projektu — založil geryeo
Další semestrálka v C — založil Valik
Funkce a další — založil Daniczech