Vedel by mi neikto pooradit ako zmenim IP adresu sietoveho zariadenia bez toho aby som aplikaciu spustil ako spravca?
chcel by som pri stlaceni tlacitka realizovat zmenu IP nieco podobne ako je na tejto stranke http://victorhurdugaci.com/using-uac-with-c-part-3/ pri stlaceni tlacitka si vyziada povlenie na zmenu IP, problem je ale ten ze da sa to relaizvat jednine na nejaky spustaci subor a nie na metodu, to velmi nechem lebo pracujem na aplikacii pozostavajucej len z jedineh suboru takze skript na zmenu IP prostrednictvom dosu mi velmi nepomoze... (skusal som vlozit do aplikacie subor ale neviem s tiredou ProcessStartInfo zladit kedze trieda spusta subor cez string ktory obsahuje cestu umiestnenia)
dalej by bola moznst vyuzit ProcessStartInfo ProcStartInfo = new ProcessStartInfo("cmd", "netsh interface ip set address \"Pripojenie bezdrôtovej siete\" dhcp"); to sa mi nezda vobec prakticke a komplikovalo by to nektore pripady v aplikacii.
Fórum › .NET
Ako na zmenu IP adresy ak aplikacie neje spustena spravcom? (win7 a vista)
Zdravím,
a co to je za problém, že máš jen jeden EXE soubor? Můžeš přece spustit další instanci aplikace s vyšším oprávněním, která provede požadovanou operaci a pak se ukončí.
Ale k věci ... myslím, že je možné vyžádat si vyšší oprávnění pro jednu konkrétní operaci, ale netuším jak.
djanosik napsal:
Zdravím,
a co to je za problém, že máš jen jeden EXE soubor? Můžeš přece spustit další instanci aplikace s vyšším oprávněním, která provede požadovanou operaci a pak se ukončí.
Ale k věci ... myslím, že je možné vyžádat si vyšší oprávnění pro jednu konkrétní operaci, ale netuším jak.
k tomu prvemu, tak to je pravda ze by sa tak dalo spravit, ale vyhovovalo by mi to pd podmienkou ze by bola aplikacia (ktora pozostava len z nazov.exe) a skript pre zmenu sietovych nastaveni ako jeden celok, predstavme si to tak ze by som vlozil ten skript.exe pre zmenu SN. do mojej aplikacie a ptom to stamadial spustal ako spravca, mozno je to blbost ale ked som dobre cital tak neje mozne v ramci jedneho suboru pouzit peraciu s pravami spravcu.
neviem ci nemyslis toto http://victorhurdugaci.com/using-uac-with-c-part-3/
To skorec1 : Metoda popisovaná v článku je mi známa poměrně dlouho (myslím, že už jsem to tady v diskuzi i psal), ale to je jedno, to jsem nemyslel. Tuším, že jsem kdysi četl, že lze k navýšení oprávnění v rámci spuštěné aplikace využít COM objekty, ale netuším, jaký je výsledek a jak to vlastně udělat.
Abych pravdu řekl, je dost těžký poznat, co přesně myslíš. Zkus to prosím napsat znovu.
pracujem na jednej aplikacii ktora ma zistit problem v pripade nefunkcnosti internetu, moja poziadavka je jeden subor.exe
to uz mam vsetko poriesene ale snazim sa riesit problem ako vyriesit taketo situacie na jeden klik, nic komplikovane...
uvediem priklad: program zistil ze v PC nieje nastaveve autmaticky pridavanie IP adresy tak proogram navrhne risenie, uzivatel klikne na buton a vtedy by som chcel vyziadanie prav pre zmenu v systeme (nastavenie pridavanie IP prostrednictvom DHCP)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
InteropServices (Marshaling) Vista versus WIN7 — založil Letadlo
Funkce několikrát spuštěná zároveň — založil Kartik
Programátoři hledající změnu — založil Vlado Colorbee
Algoritmus pre zmenu kontrastu bitmapy — založil Anonymní uživatel
Jak ihned reagovat na změnu výběru v <select> — založil Houp