Čau čau,
potřebuju poradit s kódem, nebo alespoň jak provést, aby se dotaz na DB neustále opakoval a fungovalo to..
Mám hru ve které chci zjistit jestli hráč na druhém PC už zahrál svoje kolo a na řadě jste vy. Jenže nevím jak právě tohle indikovat..
Máte někdo nápad?
Zkoušel sem to přes JAVASCRIPT, jenže v tom neni možný použít PHP kód a když dám neustálej refresh stránky tak to taky neni uplně to nejlepší...
Díky za rady :-)
Fórum › PHP
Neustálý dotaz na DB
Tak po odjetí kola musíš poslat příkaz na předání kola , nikoli neustálým refreshem , ty musíš tu hru mít pod kontrolou , ne ona tebe :) Představ si situaci refresh zasekáním serveru při více hráčích napojených na server... Proto bych ti doporučoval udělat -><- cestu tam a zpět něco ve smyslu , wainting for -> next hand <- get<- hand...
V tomhle smyslu , doufám že jsi to pochopil co tím myslím ;)
Predpokladam ze chces robit hru v prehliadaci, no to asi len tak jednoducho len tak s php-ckom nespravis(ten dotaz na DB) - potrebujes posielat requesty od klienta serveru a potom zachytit odpoved (http je bezstavovy protokol) najlepsie asi pouzit AJAX, urcite su aj ine moznosti (sockety, ... atp.) ale neviem ake mas skusenosti tak radsej skus ten ajax :)
Larry napsal:
Predpokladam ze chces robit hru v prehliadaci, no to asi len tak jednoducho len tak s php-ckom nespravis(ten dotaz na DB) - potrebujes posielat requesty od klienta serveru a potom zachytit odpoved (http je bezstavovy protokol) najlepsie asi pouzit AJAX, urcite su aj ine moznosti (sockety, ... atp.) ale neviem ake mas skusenosti tak radsej skus ten ajax :)
No já nemám ani moc skušenosti s Ajaxem.. Takže jestli by ste mi někdo poradil.. Kód už si z malý rady snad nějak sestavim..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Neustálý reload funkce po 1s — založil jAkErCZ
Neustálý pád programu — založil Kowalsky
"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer
Moderátoři diskuze