dobrej,
chtel bych se zeptat.Mam myslenku vytvorit si vlastni browser hru a jsem skoro zacatecnik a tak bych potreboval naky navod ale nikde nenachazim nemate nekdo nejak stranku kde by bylo popsane co a jak co bych potreboval znat atd ?
Fórum › PHP
Vlastni browser hra
Naučit se, podrobně, HTML, CSS, JS a třeba právě PHP.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Browser hra je na realizování velice složitá obvzláště při vymýšlení algoritmu pro tento program.
Budeš potřebovat : PHP , CSS , XHTML 1.1, MySQL ,(AJAX)
Ale pokud začínáš měl by jsi začít u triviálnějších záležitostí než browser hra.
Důležité faktory pro tvorbu :
[seznam] Nápad [/seznam]
[seznam] Promyšlený systém ( Algoritmizace , Schéma systému )[/seznam]
[seznam] Dobře postavené jádro[/seznam]
[seznam] Naprogramování podle algoritmu[/seznam]
[seznam] Design a dokončení ( reklama atp. )[/seznam]
To CZechBoY : lepsi zvyky.. vse ma zacatek a konec.. pripadne oboji naraz
zadnej paskvil, kde se otevre tisic a jeden tag a pak nic neuzavre
#1 haji
Jednoduché, nauč se buď programovat ve flashi, pokud to chceš mít přehledné a pěkné a nebo pokud chceš prostě jen prostou hru bez nějakých vymožeností pro hry určených tak HTML + PHP + MYSQL + JAVASCRIPT.
Pokud ovšem nemáš žádné zkušenosti s programováním, je to opravdu běh na dlouhou trať a nic moc suprového opravdu nevytvoříš...
martinbarta
Nechápu, co myslíš tím "přehledné a pěkné". Kód může být přehledný jak v jazyce flash, tak i v PHP a JavaScriptu. Co se týče vzhledu, tak je to spíš grafická záležitost a s programováním to nemá skoro vůbec nic společného. Jasně, každý programovací jazyk má sice své hranice, ale třeba v JavaScriptu se možnosti v posledních pár letech zvětšily zejména díky webovým frameworkům a novým technologiím. V PHP se stále zlepšuje OOP model a s pomocí nějakého MVC frameworku, jako je třeba Zend nebo Nette se dají vyvíjet aplikace daleko přehlednější a komplexnější než tomu bylo dřív.
Zasláno z mobilního telefonu.
Ta přehlednost a pěkná grafika nebyla k tomu kódu, ale ke grafice. PHP ti opravdu neudělá věci jako Flash.
#11 martinbarta
PHP beží na serveru a pro klienta může generovat libovolný obsah. Na straně klienta pak samozřejmě i bez Flashe lze dosáhnout stejné kvality i kdyby to bylo třeba jen primitivním přepínáním statických obrázků. O canvas, svg a webgl nemluvě.
Tak HTML a PHP je minimum co potřebuješ na hru pro jednoho hráče (opravdu hodně jednoduchou...doporučuji i css, protože alespoň základní grafika a layouty se hodí :DD ) možná kdyby ses chtěl trápit se souborama, tak by to šlo i pro více hráčů...ale na to je mnohem lepší pracovat s MySQL, která ti zajistí komunikaci s hráčema a veškeré tabulky (většina browserových her v dnešní době je jen hromada tabulek boostlá grafikou) a ten JavaScript je něco, co udělá hru mnohem více dinamickou (hlavně ajax), takže při jakékoliv změně se nemusí stránka načítat znova, dovolí ti to dělat animace a je to pro uživatele (hráče) mnohem příjemnější...v dnešní době se už nemusíš moc starat o to, jeslti uživatel má nebo nemá JS, protože drtivá většina uživatelů ho má zaplý a pokud vím, tak i mobilní verze prohlížečů ho mají, takže je to bez problému....tímto výčtem jazyků a NěcoJakoJazyků jsme na číslu 5 (HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript), které je opravdu dobré umět pokud chceš dělat browser hru (nebo i jen programovat weby)...není to nic hrozného, dá se to naučit za měsíc, ale hodně taky záleží jak konkrétně to naprogramuješ...návrch databáze, co nejméně zatěžovat server, atd....to se už učí roky a chce to praxi...sprasit skoro všechno budeš umět po týdnu programování :D
#1 haji
to neni jen tak, musíš se naučit různé programovací jazyky (HTML, PHP, JavaScript, MySQL, ...) ale pokud chceš tak já se o to pokouším a zkušenosti mám, můžeš se přidat k nám pokud by jsi nám tam tedy k něčemu byl... napiš mi na help.mzftv@gmail.com co umíš a trochu se představ a uvidíme
Mnohem víc důležité než umět kreslit a programovat v kterémkoliv web. programovacím jazyce je mít originální nápad a dobře promyšlené algoritmizace jednotlivých prvků. Například, když jsem se pokoušel o svou hru, celou jsem jí nejprve (její ekonomický a vojenský modul) napsal v Excelu).
Programovací (skriptovací) jazyk PHP je jednoduchý, ač dost často si lidi myslí, že je to jazyk, ve kterém jde jen o "echo,if,else,$neco". Každopádně by Ti ke klasické browser hře stačil. Uvedu-li příklad - Travian, Webgame, WorldWar, apod. všechny tyto hry jsou postavené na procedurálním nebo objektovém PHP.
Spíš Ti doporučuji zaměřit se na originální a jedinečný nápad, algoritmy a strategii hry. Případné programátory zaplatit. Existuje mnoho dobrých i zkušených studentů, kteří Tě neokradou.
Myslím, že téma je zbytečný, možná aby si xx lidí nahnalo příspěvky. Je to jako vysvětlovat slepci jak postavit puzzle. Všichni se akorát opakují. Lock.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Predelani browser hry — založil haji
WPF Browser aplication — založil Tomas
'Offline web browser' — založil SIMPLiCITY
Web Browser v javě. — založil richard.zavodny
Moderátoři diskuze