Ahoj. potrebujem pomoct s dat subormi vedel som s nimi pracovat ale kedže som ich dlho nepoužíval tak som na to zabudol a teraz neviem kde začať. P.S. chcem dat subory a nechcem ini subory a ani registre windows. Vopred dakujem
Fórum › Delphi
*.dat subory
var
ini: TIniFile;
i: Integer;
...
ini.WriteInteger('Form1', 'Form1.Color', Form1.Color);
For i := 0 to (ListBox1.Items.Count - 1) do
ini.WriteString('ListBox1', Format('Item[%s]', [IntToStr(i)]), ListBox1.Items.Strings[i]);
Moooc složité, že. Práce s ini soubory je v delphi tak jednoduchá že snad ani jednodušší být nemůže. Na takhle jednoduché věci použij google, návodů je takové množství až z toho jde hlava kolem.
prosím napíšte mi nejaký príklad . Ako by ste zapísali Memo.Lines, ListBox.Items, Form.Color, Label.Font a napíšte čo mam dať pod var co do uses a tak. proste celý kod nejakej ukazkovej aplikácii co obsahuje toto Memo co je tam hore. Díkes.
Ty si asi děláš srandu, ne? Jak do ini zapsat barvu a itemy z listboxu máš v mém předchozím příspěvku. Pokud jde o font, tak ten má nějakou strukturu, takže ten nezapíšeš přímo, ale řešit se to dá (hned první odkaz z googlu: http://www.swissdelphicenter.ch/torry/showcode.php?id=2149).
A ohledně používání ini souborů celkově - jestli jsi hledal na googlu tak jsi musel najít návody a příklady, jsou jich mraky. Dokonce i v nápovědě delphi je celkem obstojný příklad. Já osobně jsem se práci s ini soubory naučil během pěti minut sám z jediného příkladu, a to nejsem zrovna bystrý člověk, tak se taky snaž.
tak jako
listbox1.items.savetofile('soubor01.dat');
tak i jde
if(fileexists('soubor01.dat')then
listbox1.items.loadfromfile('soubor01.dat');
ale jak se se souborem pracuje nevim už jsem to zapoměl
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno