Zdravíčko, mohli byste mi poradit s tímto problémkem?Mám jednoduché GUI: tlacítko a textove pole.
Jde o to, ze mám GUI s Tlačítkem( jButton1) a textovým polem (jTextField1) a potrebuji, aby se na jTextField vypsal zadaný znak(1) pokaždé, když kliknu na jButton1.
Pridal jsem tedy k jButton1 event KeyPressed, nicméne mi zřejmě cosi chybí. (Opět narážím na neznalost, jsem v tom v podstate zacatecnik a rad bch se naucil jednoduche GUI.)
Zatím mám tedy:
private void jButton1KeyPressed(java.awt.event.KeyEvent evt) {
jTextField1.setText("1");
}
Radu prosím :-)
Fórum › Java
Tlacitko a textove pole
To Cyl :
Necítím se být odborníkem na GUI v Javě, ale pokud vím, tak by se to mělo dělat tak, že implementuješ rozhraní ActionListener a tlačítku předáš metodou addActionListener() odkaz na instanci té tvé třídy implementující ActionListener. Tím vlastně v tlačítku zaregistruješ callback metodu actionPerformed() z ActionListener a tato metoda se pak volá při stisku tlačítka.
A teď znovu a česky :)
jButton1.addActionListener(new java.awt.event.ActionListener() {
public void actionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
jTextField1.setText("1");
}
});
Nooo je to tak treba tam pridat action listener aby "pocuval/kontroloval" co sa s tlacitdlom deje a pokial sa nico vykona tak nieco sa udeje.
Ak to programujes v netBeans tak ti mozno dost ulahci pracu s GUI ked vyuzijes vstavany GUI editor ktory ti vyrobi sablonu na zaklade toho co si tam naklikas.
Ak chces vyuzit tuto sablonu tak daj pridat novy subor a tam si nezaklikni Java ale JavaSwingGUIForms. Nasledovne v pravom menu si vyber JFrame form.
Ako sa tak ale divam asi to uz vyuizivas ale jedna vec. Ak chces aby sa po kliknuti na tlacitko nieco spravilo tak musis vyuzit iny event. Key pressed pokial viem sa vztahuje na vstup z klavesnice. Event ktory potrebujes ty je Action Performed (teda nejaka kcia vykonana na tlacitku).
A posledna vec :) Po spravnosti by si mal ze tohoto Frameu len volat metody cize potom ak budes skusat programy kde klikas na tlacitko a pocita ti pocet klikov, tento pocet klikov by mal byt napisany v inej triede: :)
Zdravim potřeboval bych menší radu s GUI. Mám ideu cca tři radioButtony který jsou v grupě s tim že si zvolim jeden z nich a apk kliknu na obyč button a teprve pak se provede akce a to ta kterou jsem si vybral. Díky zvládam vytvořit radioButtony ale reaguje mi to ihned po vybrání. Nenapadá mě jak to v Listeneru ošetřit aby to reagovalo až po kliknutí na teb Button. S GUI více méně začínam takže bych poprosil polopatický vysvětlení. Díky
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Textové pole — založil Antabus
Android textové pole v canvasu — založil hráč
Dynamicke Textove Pole a Hloubka ?!? PLS — založil Tomas
Pridať textové pole cez odkaz — založil zelenac1
C# - Jaký event na textové pole a co s kontrolou vstupu — založil RiZe